Kort media nieuws: woensdag 18 juni 2003

Univeral Music en ID&T zijn per 1 juni een verregaande samenwerking aangegaan om de Europese dancemarkt te veroveren, zo meldt NPI deze week. ID&T zal zich nog meer gaan focussen op de evenementen en het ontwikkelen van talent (platform voor DJ’s).

Universal Music zal de compilatie cd’s en DVD’s gaan uitbrengen en ervoor zorgdragen dat de ID&T-activiteiten als Sensation, Innercity, Thunderdome en Trance Energy verder uitgebouwd en grootschaliger in de markt gezet gaan worden.

Pas afgestudeerd en je zoekt werk in de media? Uitgekeken op je huidige job en op zoek naar een nieuwe uitdaging? Of wil je eindelijk de kans grijpen om je te bewijzen in de mediawereld? Kijk meteen bij de Vacatures op Radio.nl, Mediabedrijven kunnen tevens hun advertenties gratis aanbiedingen via deze site.

De lokale omroep Sky-Line FM (Uden en Veghel) zendt op 21 juni vijftien uur lang zomerhits uit onder de titel ‘Zomer Hit Top 200’. In de afgelopen weken konden luisteraars hun vijf favoriete zomerse hits aller tijden inzenden. Vervolgens is daaruit een lijst samengesteld van de tweehonderd populairste zomerhits. De ‘Zomer Hit Top 200’ begint zaterdag 21 juni om zes uur ’s morgens en eindigt om negen uur ’s avonds.

SP stemt niet in met de samenstelling van de programmaraad van RTVNH, omdat er vrijwel geen normaal mens met een normaal beroep in zit. Verder vindt de SP ook dat een programmaraad gekozen moet worden willen mensen zich door de raad vertegenwoordigd voelen. Nu maken bobo’s de dienst uit. De mediawet verplicht zenders tot het vormen van programmaraden. Die raden moeten een goede afspiegeling zijn van de bevolking. In de programma raad van RTHVN zitten vooral directeuren.

Heeft u ook iets te melden, laat het ons weten, en mail de redactie van Radio.nl !

Aanstaande zondag is het Parkpdag bij Radio TV West. Vanaf 12 uur is 89.3 Radio West in het Haagse Zuiderpark aanwezig bij optredens, live interviews, backstage reportages en veel sfeer. ’s Avonds doet Marc van den Heuvel in Traxx vanaf 18.00 live verslag vanaf de Yellow stage waar optredens te zien zijn van o.a. Youssou N?Dour. Parkpop is ook te zien bij TV West die vanaf 22.30 uur een Parkpop special uit zendt. Daarna zal dit programma nog enkele malen worden herhaald.

Door bezuinigingen die de overheid aan de Publieke Omroep oplegt moeten er bij de EO in de komende jaren zestig tot zeventig arbeidsplaatsen verdwijnen zo meldde de EO-directie een het personeel.

Alles over de etherfrequenties. U leest het elke dag op Radio.nl in het Zerobase Dossier.

Regelmatig worden de kabelfrequenties van radio en televisie gewijzigd. Als gevolg van een verdere uitrol in het kabelnet van Casema zal de kabelfrequentie waarop Colorful Radio in Waddinxveen is te ontvangen op 24 juni 2003 wijzigen naar 100.4 Mhz.

Liefhebbers van de Dutch TT kunnen de laatste week van juni terecht bij RTV Drenthe. Van maandag 23 t/m zondag 29 juni worden kijkers en luisteraars op de hoogte gehouden van de laatste nieuwsfeiten, een blik achter de schermen in de TT journaals, verkeersinformatie, uitgebreide beeldverslagen van de TT nacht en uiteraard de racedag zelf. TT Radio Drenthe komt maandag t/m vrijdag van 09.00 – 12.00 en 14.00 – 17.00 uur live vanaf het TT.

Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom, (eventueel anoniem via een invulformulier). Laat het weten via een persoonlijke E-mail of anoniem aan Radio.nl Alles is welkom.