Kort Media Nieuws: vrijdag 18 juli 2003 [Update]

ID&T Radio nu ook in de ether in Enschede en Apeldoorn te ontvangen. Voor Enschede zal de etherfrequentie te ontvangen zijn op 93.7. In Apeldoorn en omstreken is dat 97.4. Rebecca is inmiddels te horen in Enschede op 87,6 en Radio 103 / Veronica in Vlissingen op 97,1. Sky Radio heeft vanmiddag om 13.00 de zender Tilburg 101.8 aangezet.

Tourjournaal
Het late avondprogramma NOS Tourjournaal wordt vanaf donderdag elke volgende dag in de middaguren herhaald op Nederland 2. De herhaling van het avondprogramma is voortaan vóór aanvang van het rechtstreekse etappeverslag te zien. Donderdag 17 juli is de herhaling rond 13.30 uur te zien. De live etappeverslagen worden overigens eveneens uitgezonden door NOS Studio Sport op Nederland 2.

Vierdaagse
Vandaag 18 juli (16.30 uur, Nederland 1) is er een special over de Nijmeegse Vierdaagse te zien bij de KRO, waarin drie deelnemers door Hella van der Wijst, de nieuwe presentator van De Wandeling geportretteerd worden.

Radio
SBS Broadcasting gaat haar Zweedse radio-onderneming fuseren met Bonnier Radio AB, waardoor de grootste radiogroep in Scandinavië tot stand wordt gebracht. De joint venture SBS-Radio AB is voor 51% in handen van SBS en voor 49% van Bonnier. De fusie van SBS en Radio Bonnier AB doet de grootste radio-onderneming in de Zweedse ether tot stand komen. SBS beheert dan 19 stations en bereikt meer dan 80% van het land.

Opium
De maanden juli en augustus zendt Opium speciale afleveringen uit. In uitzendingen van één uur ontvangen diverse gastpresentatoren vertegenwoordigers uit de wereld van de literatuur, muziek, dichtkunst en het theater die hun favoriete muziek meenemen. 19 juli is Arjan Peters in gesprek met Annejet van der Zijl en 20 juli is Tonko Dop in gesprek met Wim de Bie.

Tips
Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties, laat het ons weten. Persberichten en tips blijven altijd welkom,  (eventueel anoniem via een invulformulier). Laat het weten via een persoonlijke E-mail of anoniem aan Radio.nl. Alles is welkom.