Kort media nieuws uit de krant: woensdag 20 augustus 2003

Met een vertraging van een aantal maanden is de multimediasoap Jong-Zuid maandag van start gegaan. Aan het begin van de middag konden abonnees via internet of mobiele telefoon voor de eerste keer de verrichtingen volgen van een groep jongeren in Amsterdam-Zuid.

De soapserie, bedacht door regisseur Johan Nijenhuis, bevat de bekende thema’s uit het genre zoals vriendschap, seks, werk en liefde. De serie is volgens de bedenkers vergelijkbaar met een fotoroman: iedere aflevering telt zes foto’s voorzien van een korte tekst. Lees verder

De muziekindustrie zal internetters die op kleine schaal illegaal muziek uitwisselen op internet niet voor de rechter dagen. Dit schrijft de Recording Industry Association of America (RIAA) in een brief aan de Republikeinse senator Norm Coleman. Lees verder

De kleine educatieve omroep Teleac heeft een zwaarder (en duurder) management dan de grootste publieke omroepen, die veel meer zendtijd hebben. Eenderde van alle medewerkers van Teleac (59 van de 189 fte’s, volledige banen) heeft een staffunctie. Lees verder

Dat hij, vier jaar geleden met veel tromgeroffel binnengehaald bij de AVRO, er nu alweer wordt uitgebonjourd, daar kan Robert Long (59) nog mee leven. Maar niet met de ‘achterbakse, ziekmakende streken’ die hem, zegt hij, door de AVRO worden geleverd, zoals ‘het knippen van mijn uitspraken uit mijn programma’s en nog veel meer’. Lees verder

Weekmedia, de huis-aan-huistak van het verzelfstandigde dagblad Het Parool, gaat definitief naar de Imca Media Groep van Erik de Vlieger. Bij de overneming zijn zestig mensen betrokken, die een werkgelegenheidsgarantie van minstens een jaar krijgen. Lees verder

Gerelateerde berichten