Kort media nieuws uit de krant: donderdag 18 september 2003 [Deel 3]

De Sterrenbeurs dreigt te floppen.Het met veel bombarie en promotiefilmpjes aangekondigde Sterrenbeurs lijkt af te stevenen op een flop. Met slechts 318.000 kijkers is de start van het tv-programma beroerd te noemen.

Gisteren is spoedoverleg geweest tussen tv-zender SBS, producent Endemol en dagblad De Telegraaf over hoe de problemen het hoofd te bieden. Hoeveel mensen – unieke spelers – op de Sterrenbeurs in fictieve aandelen van bekende Nederlanders handelen houden partijen geheim. Lees verder

Omroep Zeeland krijgt waarschijnlijk pas in oktober of november uitsluitsel of er voldoende geld is om volwaardig als calamiteitenzender te functioneren. Dat verklaarde directeur/hoofdredacteur F. Feij gisteren tijdens een vergadering van het stichtingsbestuur van de omroep. Lees verder

De BBC heeft fouten gemaakt in de rel die is ontstaan over zijn verslag waarin werd beweerd dat de Britse regering het wapendossier over Irak ‘sexier’ had gemaakt. Dat heeft hoofdredacteur Richard Sambrook van de omroep woensdag toegegeven tijdens zijn verhoor door de commissie-Hutton. Die commissie onderzoekt de omstandigheden rond de vermoedelijke zelfmoord van de wapendeskundige David Kelly. Lees verder

KLM en Rotterdam Airport nemen geen genoegen met de excuses van HP/DeTijd voor de omslag van het opinieblad van vorige week. Lees verder

Interactiviteit heeft vooralsnog in de praktijk geen toegevoegde waarde voor digitale televisie. De aanbieders schrappen het interactieve deel van digitale televisie uit hun aanbod. ‘Veel zenders bieden’, dat is het nieuwe verkoopargument. Kabelaar Essent maakte bekend dat ze ’terug naar de basis’ gaat. Mediakabel waarvan de meeste kabelexploitanten het digitale platform afnemen, bevestigt desgevraagd dat er een pauze komt in interactiviteit. Lees verder

Gerelateerde berichten