Kort media nieuws uit de krant: maandag 29 september 2003

De publieke omroep heeft de afgelopen tweeënhalf jaar ten minste 35 miljoen euro ontvangen van maatschappelijke organisaties en overheden.

Deze ‘derden’ kregen in ruil daarvoor aandacht in tal van programma’s, variërend van spelletjes tot actualiteitenrubrieken. Soms hadden ze ook directe invloed op de inhoud van programma’s, wat in strijd is met de Mediawet die bepaalt dat omroepen programmatisch onafhankelijk moeten zijn. Lees verder

Dagbladen verliezen abonnees en advertenties, de gratis huis-aan-huisbladen hebben daar geen last van. Korte afstanden tussen lezers, journalisten en niet te vergeten de advertentieafdeling doen wonderen. Lees verder

De BBC, ‘tante Bieb’, is niet langer een bron van informatie die door alle Britten wordt vertrouwd. Lees verder

Na negen jaar Lang Leve… vond programmamaker Michiel van Erp het tijd voor iets nieuws. Met zijn nieuwe programmareeks Op avontuur slaat hij een andere weg in. De kijkers moeten nog tot januari volgend jaar wachten om te zien waar dit toe leidt. Maar binnenkort kunnen ze al wel genieten van de documentaire Op handen gedragen: Van Erp’s eigenzinnige verslag van de gebeurtenissen rond het overlijden en de uitvaart van Prins Claus. Lees verder

Olst en Wijhe moeten nog even wachten op een eigen lokale omroep. De stichting Airplay Media haalt de streefdatum van 1 oktober niet. Lees verder

Omroep Tholen zendt 4 oktober vanaf 19.30 uur de taptoe uit van de Oud-Vossemeerse Muziekvereniging (OVM). Het muziekfestijn wordt jaarlijks uitgezonden door Omroep Tholen. Maar het water staat de noodlijdende omroep tot aan de lippen. De omroep kampt met een exploitatietekort van ongeveer twintigduizend euro. Lees verder

De afdeling communicatie van de gemeente Almere heeft volgens omroep Flevoland geld toegezegd voor voortzetting van het Almere Nieuws op de televisie. Dit is tegen de afspraken in. Leefbaar Almere en GroenLinks voelen hierover vanavond tijdens de gemeenteraadsvergadering wethouder Arie Willem Bijl aan de tand. Lees verder

Met een promotiefilmpje en een handtekeningenactie willen de speelfilmproducenten met de actie ‘Voor de Nederlandse film’ het Nederlandse publiek bij de problemen rond de cv-filmmaatregel betrekken. Dat heeft directeur C. Croon van NVS zondagmiddag aangekondigd. Lees verder