Kort media nieuws uit de krant: woensdag 3 september 2003

Hoe voelt het om ontvoerd te worden? Hoe gaat een ontvoering in zijn werk en wat komt er kijken bij de planning? Word je als gijzelaar overmand door berusting of juist overvallen door opstandigheid?

Op deze en talloze andere ongewone vragen geeft het nieuwe Yorin-programma ‘Hoe Voelt Het Om…’ vanaf dinsdag 2 september uitgebreid en gedetailleerd antwoord. Lees verder

Programma’s krijgen weer namen bij de VPRO. Het experiment onder de noemer VPRO Vanavond, waarmee de omroep afgelopen tv-seizoen op vrijdagavonden op Nederland 3 uitpakte, behoort daarmee tot het verleden. Lees verder

Staatssecretaris van Cultuur Medy van der Laan wil geen ‘dwingende positie’ innemen bij de bepaling van salarissen bij publieke omroepen. De salarissen van bestuurders van coördinatieorgaan de Publieke Omroep zouden met 25 procent zijn gestegen. Lees verder

Politieke reality-tv – het Franse commerciële tv-station TF1 dacht dit najaar die primeur te kunnen brengen, maar het heeft er alle schijn van dat de hoogste politieke instanties het initiatief om zeep hebben geholpen. Premier Raffarin heeft zich tegen het fenomeen gekeerd, vermoedelijk met instemming van president Chirac. Lees verder

Tien jaar professioneel artiest. Een nieuwe single, een nieuw album, een nieuwe reeks gala-shows in Ahoy’ en een eigen realitysoap op televisie. Komend najaar kan niemand om charmezanger Frans Bauer heen. Hoogste tijd voor een paar bakken koffie in zijn woonplaats Fijnaart en een lesje positivisme. Lees verder

Christina Aguilera wordt gek van alle vragen over de kus die zij tijdens de MTV-Video Music Awards gaf aan Madonna. Voor de laatste maal vertelt Chris het verhaal. Lees verder

De fusie tussen Veronica en SBS Broadcasting is afgerond. Het gaat om de onderdelen Veronica Uitgeverij, Veronica Litho en Veronica Digitaal. De radio-afdeling van Veronica ging al eerder naar Sky Radio. Lees verder