Zoek
Sluit dit zoekvak.

Headlines donderdag 2 oktober 2003 [Deel2]

De laatste aflevering op dinsdagavond primetime van “Sterrenbeurs” (SBS) trok slechts 174.000 kijkers, dat is 1% kijkdichtheid. In de weken ervoor was het ook matig, maar toen kwam het aantal kijkers nog boven de 300.000 uit. ‘Sterrenbeurs’ verhuist komende week naar de late dinsdag en donderdagavond. Op zaterdagavond staat een langere uitzending gepland.

Tros
Tros muziek Cafe komt zaterdag 4 oktober, zoals elke week tussen 16.00 en 18.00 uur vanuit Studio De Plantage in Amsterdam (naast Artis) en wordt uitgezonden op Radio 2. Hadassah de Boer ontvangt onder anderen Helmut Lotti, Is ook Schitterend en Liz Phair.

Pluk de dag
Ron Boszhard start op 29 december een nieuwe serie van het Tros programma ‘Pluk de dag’, dat al sinds 1996 op de buis te zien is. Oorspronkelijk zou het programma stoppen, maar de TROS is op die uitspraak terug gekomen. Het programma ‘Pluk de dag’ heeft namelijk een Bronzen Roos gewonnen op het tv-festival van Montreux..

Ster
Als de Eerste Kamer het ermee eens is, mag de Ster binnenkort in zijn reclameblokken telewinkelboodschappen gaan uitzenden, maar wel op enkele voorwaarden. Zo mogen de boodschap niet langer dan één minuut duren en mag ten hoogste tweederde deel van een reclameblok uit telewinkelboodschappen bestaan.

Piraat
Afgelopen dinsdag 30 heeft Agentschap Telecom opnieuw acties uitgevoerd in Nijmegen. Vorige week woensdag heeft het agentschap de illegale zender Monza uit de lucht gehaald. Monza heeft haar uitzendingen daarna voortgezet. Dinsdag is deze zender wederom in beslag genomen samen met de randapparatuur. Ook de illegale zender Lokaal FM, beter bekend als Baccara, is nu uit de lucht gehaald door het agentschap. Beide zenders zonden 24 uur per dag uit.

Avro
In 1953 neemt de AVRO het initiatief om jonge mensen spelenderwijs met het radiovak te laten kennismaken: de Miniatuur Jeugd Omroep Nederland, kortweg Minjon, wordt opgericht. 50 jaar later, is het tijd voor een reünie. Deze bijeenkomst zal zaterdag 4 oktober plaatsvinden in het oude AVRO-gebouw aan de ‘s-Gravelandseweg 52 te Hillywood. Wilt u dit evenement bijwonen tussen 12.00 – 17.00 uur? Laat het dan weten aan de AVRO. Om 14.00 start het programma met als hoofdgast Herman Broekhuizen; oprichter van Minjon.

Veronica
Veronica TV-presentatrice ‘Fabienne de Vries’ vervangt komende vrijdag en maandag ‘Adam Curry’ in diens radioshow bij Veronica. Voor ‘Fabienne’ (ex-TMF) is het een terugkeer naar de radiowereld: ze was eerder te horen bij Radio 538.

Studio
De TROS en de EO gaan vanaf januari “Twee Vandaag” uitzenden vanuit 2 verschillende, identieke studio’s. De redacties werkten al apart van elkaar. De maatregel lijkt vreemd in het kader van de forse omroepbezuinigingen, maar volgens de beide omroepen is het bouwen van 2 studio’s in de eigen omroepgebouwen echt goedkoper.

Tips
Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties, laat het ons weten.
Persberichten en tips blijven altijd welkom,  (eventueel anoniem via een invulformulier).
Laat het weten via een persoonlijke E-mail of anoniem aan Radio.nl. Alles is welkom.