Headlines zaterdag 25 oktober 2003

Voetbalcommentator Eddy Poelmann verlaat de NOS. De 53-jarige Poelmann was sinds 1981 in vaste dienst bij Studio Sport. In een brief aan de directie schrijft hij met zijn werkzaamheden te willen stoppen; hij geeft geen reden voor zijn vertrek. De NOS vindt het jammer dat Poelmann opstapt. Hij was een van de langst werkende voetbalcommentatoren.

ABBA
Radio M Utrecht heeft van maandag 3 tot en met vrijdag 7 november een Abba week. Luisteraars maken kans op leuke prijzenpakketten en een ABBA Top 40. De hoofdprijs is een volledig verzorgd VIP-arrangement voor twee naar de première van “Mamma Mia”, compleet met make-up, gala-outfit en limousine.

Yorin
Vanaf zondag 2 november start het nieuwe programma ‘Kids For Animals TV’ bij YorKiddin’ op yorin gepresenteerd door Lieke van Lexmond (‘GTST’). Het nieuwe kinderprogramma wordt wekelijks vanuit de boomhut en vanuit een bus, die in het Ouwehands Dierenpark in Rhenen staat gemaakt.

BusinessNieuws
Komend weekend zal BusinessNieuws Radio in Mediazaken zaterdag en zondag om15.00 aandacht besteden aan de tops en flops van dit TV-seizoen. Waarom mislukte Masterplan en gooit Papaul juist hoge ogen? Tv-recensent Paul Brill van de Volkskrant, oud- programmaleider Bert van der Veer van Veronica en RTL 4, en chef Media Dolf Rogmans van de GPD, beoordelen het huidige TV-seizoen.

Cijfers
In week 42 (13 t/m 19 oktober) is in totaal voor € 9.186.096,- aan radiocommercials uitgezonden op de Nederlandse radiozenders. Dit blijkt uit de gegevens van BBC De Media en Reclame Bank, welke de bruto mediabestedingen van adverteerders in Nederland registreert. ING Bank is met een bruto radiobudget van € 357.983,- de grootste radioadverteerder geweest. Op de tweede plaats staat KPN met € 282.863,-. Fortis Bank is de nummer drie en heeft voor een bruto bedrag van € 226.990,- aan radiocommercials uit laten zenden.

Reinout
Reinout Oerlemans spreekt vanaf 31 oktober wekelijks nationale en internationale beroemdheden in zijn nieuwe vrijdagavondshow ‘Pulse’. Elke week worden bekende personality’s door Reinout in de studio ontvangen. Daarnaast komt Reinout in ‘Pulse’ met reportages uit binnen- en buitenland, zoals men dat van de bekende televisiemaker en presentator gewend is na zijn programma’s ‘De 10’ en ‘Typisch Tachtig’.
 
Veronica
Op advies van de Utrechtse programmaraad zal vanaf 29 oktober op het kabelnet van Casema in Utrecht de commerciële zender Yam FM worden toegevoegd. Door deze verandering zal Radio Veronica ondanks verschillende acties van de kabel verdwijnen. Radio Veronica denkt een goede kans te maken wanneer er weer een kanaal vrijkomt.

Tips
Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties, laat het ons weten.
Persberichten en tips blijven altijd welkom,  (eventueel anoniem via een invulformulier).
Laat het weten via een persoonlijke E-mail of anoniem aan Radio.nl. Alles is welkom.