Kort media nieuws uit de krant: vrijdag 10 oktober 2003 [Deel2]

BNN moet gewoon blijven uitzenden, ook als het benodigde ledental per 1 januari (150.000) niet wordt gehaald. Dat vindt Kamerlid Bakker van regeringspartij D66.

,,Als het niet lukt, vind ik toch dat jullie moeten blijven”, aldus Bakker donderdagavond tegenover het radioprogramma BNN United op Radio 1. BNN heeft op het moment nog ruim 30.000 leden nodig om te voldoen aan de eisen. Lees verder

Tv-zender Yorin gaat de frequentie van het programma Masterplan terugbrengen van enkele keren naar één keer per week. Dat heeft het programmamanagement van Yorin dinsdag besloten, zo bracht een woordvoerster naar buiten. Lees verder

Ruim drie jaar nadat het doek viel voor Napster, is de muziekdienst weer terug. De ‘kat’ heeft zijn wilde haren verloren en is nu een brave legale dienst. Napster-eigenaar Roxio lanceert donderdag een bètaversie van Napster 2.0. De officiële start van de dienst is op 29 oktober. De dienst verkoopt muzieknummers voor een dollar per stuk of tien dollar per album. Lees verder

De bezuinigingsronde bij de Publieke Omroep treft uiteraard ook (en misschien wel vooral) de radiotak. De zendercoördinatoren van Radio 2 en Radio 3 FM – Kees Toering en Florent Luyckx – zien de toekomst dan ook met enige vrees tegemoet, zo bleek tijdens de Broadcast Business Club. Lees verder

Het Friesch Dagblad hoeft niet spannender en sensationeler te worden. Ook hoeft de krant niet dé sportkrant van Fryslân te worden. Wel mag er best wat meer motorsport in, de krant op tabloidformaat is misschien een goed idee en de krant mag wel wat dikker. Dat lieten lezers uit de regio Leeuwarden gisteravond weten op de lezersavond in de Leeuwarder Kurioskerk. Het was de laatste regioavond in een reeks van vier die werden gehouden in het kader van het honderdjarig bestaan van de krant dit jaar. In totaal kwamen er zo’n duizend mensen op af. Lees verder

SBS Broadcasting heeft vandaag de fusie met een Zweedse radiozender afgerond. De fusie heeft als resultaat dat SBS in Scandinavië een marktaandeel van 42 procent noteert. SBS heeft nu 52 radiostations in de vier noordelijke landen. Lees verder

Formule 1 gaat na 12 jaar RTL volgend seizoen naar concurrent SBS. Olav Mol, al 13 jaar vaste F1-commentator, wil mee. “Ik kan nog niet zonder.” Lees verder

De regionale omroepen Rijnmond en West verkeren in acute financiële nood. Indien er nu niks gebeurt, zijn gedwongen ontslagen onvermijdelijk en is faillissement nabij. Bij de andere regionale omroepen is de nood niet zo acuut, maar wel hoog. Ook daar wordt ernstig over de te nemen maatregelen nagedacht. Lees verder

Gerelateerde berichten