Zoek
Sluit dit zoekvak.

Headlines woensdag 12 oktober 2003

NOS-nieuwslezer en radiopresentator Jurgen van den Berg stapt per 1 januari 2004 over naar de nieuwe zender RTL FM. Bij het radiostation gaat hij het ochtendprogramma presenteren dat nu nog wordt gedaan door Jeroen Latijnhouwers en Jan de Hoop.

Van den Berg heeft ervaring in de ochtend: hij is invalpresentator bij VARA’s “Ontbijtradio” op Radio 2.

Songfestival
Op zaterdag 15 november brengt de AVRO om 20.00 uur op Nederland 2 rechtstreeks het Junior Eurovisie Songfestival 2003 op het scherm. Deze junior versie van het ‘grote’ Eurovisie Songfestival wordt voor de eerste keer in Denemarken georganiseerd waar 16 landen aan deelnemen. De 15-jarige Roel Felius uit Goes vertegenwoordigt Nederland in Kopenhagen. Hij won op 20 september de Nationale Finale met het door hem zelf geschreven en gecomponeerde lied ‘Mijn ogen zeggen alles’.

The Box
Kinderen kunnen vanaf 16 november hun favoriete muziekclips aanvragen bij clipzender The BOX. De muziekclips in ‘Clip Club‘ zijn speciaal gericht op kinderen van zes tot en met twaalf jaar en elke zondagochtend te zien tussen zes en negen uur te zien.

Reclame
De Reclame Code Commissie heeft veel klachten ontvangen over een spotje van de Nationale Hoorstichting. In de spot wordt een slechthorende passagier bij het uitstappen uit de auto overreden door een langsrazende vrachtwagen. Zondag was de spot, waarin kijkers worden aangespoord een gehoortest te doen, voor het laatst te zien. Kijkers noemen het filmpje “schokkend, kwetsend en smakeloos”, aldus de commissie die op 25 november een zitting houdt. De Gehoorstichting vindt haar eerste spotje niet kwetsend, wel indringend.

Voetbal (1)
Kabelexploitant UPC heeft de internetrechten verworven voor uitzendingen van de voetbalwedstrijden van de UEFA Champions League in Nederland. Abonnees van UPC’s internetdienst Chello kunnen de wedstrijden gratis bekijken nadat deze zijn gespeeld. De kabelaar wil vooral een extra service bieden aan klanten die een wedstrijd niet live hebben kunnen volgen.

Voetbal (2)
RTL Z besteedt op woensdagmiddag 12 november, vanaf 13.20 uur, uitgebreid aandacht aan de persconferentie van bondscoach Dick Advocaat voor de play-off tegen Schotland op zaterdag 15 november. Advocaat maakt dan wereldkundig wie er op het veld in Glasgow aantreden. Tevens ontvouwt hij zijn plan van aanpak voor deze belangrijke wedstrijd. Schotland en Nederland wordt op zaterdag rechtstreeks uitgezonden op RTL 4 vanaf 16.00 uur.

Toppop
De voormalige presentator Ad Visser van Toppop heeft een cd gemaakt met maatschappijkritische liedjes, over onder andere de aanslagen in de Gazastrook, de Nederlandse schuld in Srebrenica en euthanasie.

Gouden Loeki
Voor de Gouden Loeki 2003 zijn dertig commercials genomineerd. De lachwekkende spotjes staan online, net als de winnaars van vorige jaren. Bekijk de spotjes hier stem in de elfde jaargang van de Gouden Loeki verkiezing.

RTL
Op zaterdag 29 november zendt RTL 4 tussen tussen 16.10 en 16.30 uur de making of van de animatiefilm ‘Finding Nemo’uit. Deze special,’The Finding Nemo Starz Special’, geeft een kijkje achter de schermen van de nieuwe film van Disney/Pixar die vanaf donderdag 27 november aanstaande de Nederlandse bioscopen zal draaien. RTL FM en Yorin FM geven rond deze special kaarten voor dé feestelijke première op 17 november en een duikreis naar Australië.

BNN
Vanaf 19 november gaat Tv-presentator Eddy Zoëy het nieuwe wekelijkse programma ‘Ook Zoiets’ presenteren voor BNN. In ‘Ook Zoiets’ test Eddy producten bestemd voor jongeren.

Prestatiecontracten
Ook bij de Nederlandse Publieke Omroep moeten prestatiecontracten ingevoerd worden. Dat zegt voorzitter Harm Bruins Slot van de omroep in NRC Handelsblad. Hij wil daarmee het voorbeeld volgen van de Vlaamse publieke omroep die door scherpere zenderprofielen en duidelijke afspraken de trend van dalende kijkcijfers heeft weten te keren. Bruins Slot wordt in zijn ideeën gesteund door vrijwel alle omroepvoorzitters.

TV
Op 13 november om 20.30 uur, brengt SBS 6 een extra lange dubbele aflevering van het onthullende programma ‘Peter R. de Vries, Misdaadverslaggever’. Deze aflevering zal geheel in het teken staan van de Zaanse paskamermoord.

TV (1)
Ouderen en chronisch zieken in de Achterhoek kunnen vanaf binnen korte termijn een verpleegkundige consulteren via hun eigen televisietoestel. Onder de naam CamCare gaat thuiszorgorganisatie Sensire een live-verbinding tussen hulpbehoevende en hulpverlener aanbieden. Zorgverzekeraar Amicon financiert het project.

Talpa

Peter Mulder is benoemd tot Sales Manager bij Radio 538. Hij volgt René Zeedijk op die per 1 januari bij Talpa Radio International aan de slag gaat. Mulder (32) is zijn carrière in 1995 gestart op de salesafdeling van Radio 538. Vervolgens maakte hij een uitstap naar The Box als Sales Manager en als Station Manager bij een regionaal commercieel radiostation. In 2000 keerde hij terug bij Radio 538 waar hij tot op heden actief was als Senior Account Manager en plaatsvervangend Sales Manager.

Workshop
Aanstaande zondag, 16 november, geven twee leden van de Nederlandse groep RACOON de workshop ‘Hoe schrijf ik een goed nummer?’ dat wordt georganiseerd door Stichting Promotie Amateurmuziek Nijmegen. De workshop vindt plaats van 13:00 tot 16:00 in Muziekcafe Merleyn in Nijmegen. Het doel van de workshop is om de bezoekers inzicht te geven in het proces van liedjes schrijven: hoe komen ze tot stand, welke akkoordenschema’s worden gebruikt, wat zijn de tekstuele keuzes? Meer info kunt u verkrijgen via festivals@stichtingpan.nl

Tips
Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties, laat het ons weten.
Persberichten en tips blijven altijd welkom,  (eventueel anoniem via een invulformulier).
Laat het weten via een persoonlijke E-mail of anoniem aan Radio.nl. Alles is welkom.