Olaf Mol tekent bij SBS

SBS Broadcasting heeft een driejarig contract gesloten met Olav Mol voor het verzorgen van het commentaar van de Formule 1 uitzendingen. Op de zaterdagmiddag geeft Olav Mol op SBS 6 live commentaar bij de kwalificatieraces en zondag becommentarieert hij de race.

De autosportjournalist verzorgt al twaalf jaar het commentaar bij de Grands Prix voor onder andere Veronica, RTL 4 en RTL 5. Dit jaar deed hij in Monaco zijn 200-ste Grand Prix. Sinds zijn debuut in 1992 slaagde hij erin om steeds meer kijkers te enthousiasmeren voor het Grand Prix-racen.

Voor het maken van de programma’s rondom het Formule 1 spektakel is SBS Broadcasting onlangs een verbintenis aangegaan met Holland Media House. SBS6 kocht onlangs de rechten voor de Formule 1 weg voor de neus van de Holland Media Groep. Van maart tot en met oktober 2004 zullen in totaal zeventien Grands Prix bij SBS 6 te zien zijn. Ook zijn op de zaterdag van elk race-weekend de kwalificaties rechtstreeks en zonder onderbreking te volgen. Omdat Mol nu naar SBS vertrekt zal hij vanaf 1 januari niet meer bij de HMG werkzaam zijn. [Radio.nl]