Headlines uit de krant: donderdag 15 januari

De bekende Groningse radio- en tv-coryfee Piet van Dijken is door zijn werkgever RTV Noord een week geschorst. Volgens omroepdirecteur Roel Dijkhuis heeft zijn medewerker een aantal misstappen begaan. Zo deed Van Dijken net of hij een radioreportage vanuit Uithuizermeeden verzorgde, maar bleek hij in werkelijkheid onder de rook van z’n vertrouwde Martinitoren te staan.

”Dat is niet correct. Je mag je publiek niet belazeren. We zijn van Piet wel wat gewend. Maar dit hadden we ook van hem niet verwacht”, zegt Dijkhuis. Lees verder

De NOS neemt vrijwel zeker de commerciële radiozender Colorful Radio over, en zal die omdopen naar Urban Radio. Het station zal vooral muziek uitzenden gericht op de twintigers in de grote steden. Bestuurder Cees Vis van Publieke Omroep zegt dat er nog geen overeenkomst is, ‘maar ik zie ook geen belemmeringen.’ Lees verder

Endemol lanceert eind januari onder de naam BodyOn een website op abonnementsbasis rond het thema gezondheid. Na de lancering in Nederland volgt een Duitse versie in de zomer van 2004. Het is een van de eerste concepten die de producent zonder tussenkomst van een tv-station rechtstreeks aan de consument aanbiedt. Lees verder

Leden van de omroeporkesten en het omroepkoor proppen zich donderdag in vijf bussen naar Den Haag. Ze gaan bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap actie voor behoud van werkgelegenheid voeren. Lees verder

Vertrekkend bestuursvoorzitter Aat Schouwenaar van televisiemaker Endemol pleit voor een beursgang van de televisieproducent. Volgend Schouwenaar is er ‘geen enkele synergie’ tussen Endemol en moederbedrijf Telefonica. Lees verder

Het ruist van de geruchten in krantenland. PCM, uitgever van onder meer NRC Handelsblad, Trouw, het Algemeen Dagblad en de Volkskrant, staat al maanden in de etalage. Speculaties zwellen aan. De ontknoping lijkt nabij. Lees verder

Hij is pas 22 jaar, maar nu al levert hij constant hoogwaardig werk. Soms hebben zijn foto’s iets van een filmscène: er ‘gebeurt iets’. Met die observaties kent de jury de Canonprijs 2003, de aanmoedigingsprijs voor jonge fotojournalisten-tot dertig jaar, toe aan Joël van Houdt. Lees verder

Om verdere escalatie van het conflict bij L1 te voorkomen, moet directeur H. Coumans zo snel mogelijk de autokosten van de verslaggevers helemaal gaan vergoeden. Dat ultimatum stelt de ondernemingsraad (or) aan Coumans. Een arbitragecommissie zal in een later stadium een bindend oordeel vellen over de kwestie. Lees verder

Gerelateerde berichten