Headlines uit de krant: vrijdag 16 januari

Werkendam kan kiezen uit meerdere partijen voor een lokale radiozender in de gemeente. Vestingstad FM uit Woudrichem en een groep lokale radiomakers hebben een officieel verzoek ingediend om in Werkendam uit te mogen zenden.

Het Commissariaat voor de Media besluit in de loop van dit jaar wie de zendvergunning krijgt. Het advies van de gemeente zal daarbij zwaar wegen. Lees verder

De NOS neemt vrijwel zeker de commerciële radiozender Colorful Radio over, en zal die omdopen naar Urban Radio. Het station zal vooral muziek uitzenden gericht op de twintigers in de grote steden. Bestuurder Cees Vis van Publieke Omroep zegt dat er nog geen overeenkomst is, ‘maar ik zie ook geen belemmeringen.’ Lees verder

Staatssecretaris Van der Laan (Cultuur en Media) gaat proberen de schade die omroeporkesten oplopen als gevolg van de bezuinigingen op de omroepbegroting te beperken. Dat beloofde zij donderdag aan de muziekgezelschappen die actie voerden in Den Haag. Lees verder

Voormalig vakbondsbestuurder en Volkskrant-directeur drs. Theo Coppes is maandag op 81-jarige leeftijd overleden. De econoom Coppes, geboren in 1922, trad in 1954 in dienst bij het Nederlands Katholiek Vakverbond, een van de twee vakcentrales waaruit later de FNV is ontstaan. Coppes werd aangesteld als wetenschappelijk medewerker. In 1962 werd hij benoemd tot algemeen secretaris. Lees verder

Het aantal televisietoestellen per huishouden neemt nog steeds toe, maar de tv in de woonkamer is meestal de enige die aanstaat. Televisie kijken is vergeleken met zes jaar geleden meer een sociale bezigheid, concludeert de stichting KijkOnderzoek donderdag. Lees verder

Gerelateerde berichten