Headlines uit de krant: vrijdag 13 februari

Als het aan minister Donner van Justitie ligt, is muziek die gekopieerd is, alleen bedoeld voor eigen gebruik. Het moet verboden blijven om een kopietje van een cd, al dan niet van internet gedownload, weg te geven aan familie of vrienden.

De PvdA, VVD en GroenLinks vinden zo’n verbod in de praktijk niet te handhaven en bovendien inconsistent. Dat bleek woensdag in de Tweede Kamer tijdens een debat over de aanpassing van onder meer de Auteurswet uit 1912, waarmee een Europese richtlijn wordt uitgevoerd. Lees verder 

De regionale dagbladen Haarlems Dagblad, Leids Dagblad, Gooi- en Eemlander en IJmuider Courant gaan vanaf 17 april definitief door als ochtendkrant. De redacties van de kranten hebben ingestemd met die verandering, zo heeft hoofdredacteur H. Schneider van Haarlems Dagblad woensdag gezegd. Lees verder

Het uitwisselen van muziek via internet en het branden van cd’s leidt ertoe dat steeds minder artiesten een kans krijgen om muziek op te nemen. Dat schrijven negen artiesten, waaronder Frans Bauer en Trijntje Oosterhuis, in een brief die eerder deze week naar de Tweede Kamer is gestuurd. De Kamer debatteerde dinsdag en woensdag met minister Piet Hein Donner (Justitie) over aanpassing van de Auteurswet. Lees verder

De commerciële zender SBS6 laat de vijf komende oefenduels van het Nederlands elftal rechtstreeks ondertitelen. Het station heeft dat besloten naar aanleiding van de vele positieve reacties op een experiment tijdens de wedstrijd Nederland-Schotland (6-0). Lees verder

Henkjan Smits, de juryvoorzitter van Idols II, zal samen met Rob Stenders van 06.00 tot 10.00 uur elke werkdag het programma Stenders vroeg gaan presenteren. Lees verder

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email