Headlines uit de krant: woensdag 18 februari (2)

Eurosport komt niet terug op de Friese UPC-kabel. Dat heeft het Commissariaat voor de Media bepaald. De Friese programmaraad is zeer teleurgesteld en beraadt zich op het nemen van verdere stappen, zo meldde voorzitter J. Raap dinsdag.

De Friese programmaraad diende een klacht in bij het commissariaat omdat UPC de populaire sportzender had overgeheveld van het basispakket naar het digitale pakket. Veel Friezen klaagden hierover. De raad adviseerde UPC om Eurosport weer in het basispakket op te nemen. Lees verder

NOS
Bernadette Slotboom (44) wordt de nieuwe hoofdredacteur van NOS Online (internet en Teletekst), zo meldde een NOS-woordvoerder dinsdag. Zij is op dit moment nog plaatsvervangend hoofdredacteur van het NOS Journaal. Ze begint in april aan haar nieuwe baan. Lees verder

Yorin
Zelfs al is het Valentijnsdag, dan nog moet het weer meezitten, wil je het wereldrecord knuffelen verbeteren. Dat ondervond omroep Yorin toen het zaterdag op de Scheveningse boulevard zoveel mogelijk stellen opriep elkaar te knuffelen in naam van het te veroveren wereldrecord. Lees verder

Radio Kamerorkest
Als het aan de omroepverenigingen ligt wordt het Radio Kamerorkest opgeheven. Een voorstel van deze strekking is ingediend bij het bestuur van de Publieke Omroep, dat zich hierover morgen uitspreekt. Daarna zal staatssecretaris Van der Laan van OCW het voorstel beoordelen. Lees verder

Italie
Het Italiaanse parlement heeft dinsdag met een ruime meerderheid ingestemd met de verlenging van de status van de televisieomroep Rete-4. Deze nationale televisieomroep behoort tot het zakenimperium van premier Berlusconi. Met het decreet, een verordening van de wetgevers met kracht van wet, wordt Rete-4 als nationale zender voorlopig gehandhaafd. Het omzeilt het Italiaanse hooggerechtshof dat eerder oordeelde dat mediaondernemingen zoals Berlusconi’s Mediaset te veel macht krijgen. Daarom moet het aantal omroepen van dezelfde eigenaars volgens het hof worden beperkt. Lees verder

Gerelateerde berichten