Zoek
Sluit dit zoekvak.

Aangepaste programmering op radio en tv

In verband met het overlijden van Prinses Juliana is de programmering voor vandaag, 20 maart 2004, op radio en televisie aangepast.

Nederland 2 staat vandaag tot 23.00 uur geheel in het teken van het overlijden van Prinses Juliana. Dit betekent dat alle geplande programma’s tot die tijd op Nederland 2 komen te vervallen. NOS Actueel verzorgt tot 23.00 uur een speciale uitzending.

NOS Actueel verzorgt een speciale uitzending tot 23.00 uur waarin Paul Witteman en Maartje van Weegen in de studio met gasten praten over de vanochtend overleden prinses.

Om 20.30 uur zendt de NOS een biografie uit over het leven van de prinses. Onder de titel ‘Juliana gewoon bijzonder’ wordt aan de hand van beeldmateriaal een overzicht van haar leven geschetst. Het NOS Journaal zendt tot 18.00 uur op elk heel uur op Nederland 2 een bulletin uit. Het 20.00 uur bulletin duurt vandaag 30 minuten en is te zien op Nederland 1 en 2.

Radio 1
De programmering van Radio 1 staat vandaag tot 17.00 uur geheel in het teken van het overlijden van Prinses Juliana. Hierna volgt de reguliere programmering.

Wereldomroep
Ook de Wereldomroep heeft onmiddellijk na het overlijden van prinses Juliana haar programmering op radio, televisie (BVN-TV) aangepast. Met extra lange nieuwsuitzendingen werden Nederlanders in het buitenland van het overlijden op de hoogte gebracht.

BVN-TV
BVN-TV schakelde direct over naar de gezamenlijke uitzending van de Publieke Omroep. Op Wereldomroep.nl is zaterdagochtend direct na de bekendmaking een condoleanceregister in het Nederlands en Engels geopend. Tot en met de bijzetting kunnen Nederlanders in het buitenland het afscheid van prinses Juliana via de Wereldomroep en BVN-TV op de voet volgen.
 
Nederlandstalige radio-uitzendingen
De Wereldomroep nam zaterdagmorgen tot 13.00 uur direct het nationale programma over van de Publieke Omroep. Om 13.00 uur begon de eerste wereldwijde uitzending van de Wereldomroep met het laatste nieuws, reacties, de toespraak van premier Balkenende en een uitgebreide necrologie van prinses Juliana. Ook de Caribische afdeling houdt haar luisteraars op de Antillen, in Aruba en Suriname van de gebeurtenissen op de hoogte. BVN-TV schakelde direct over naar de gezamenlijke uitzending van de Publieke Omroep en zal de komende dagen haar programmering aanpassen.Op BVN.nl staat de meest actuele informatie.

HMG zenders

Ook de Holland Media Groep past zaterdag de programmering aan op RTL 4, RTL 5 en Yorin. Tot 18.00 uur zijn in verband met het overlijden van prinses Juliana geen commercials te zien, meldde een HMG-woordvoerster. Rond uitzendingen zoals het RTL Nieuws die over het overlijden van de prinses gaan, toont HMG ook in de avond geen reclame.

RTL Nieuws zendt op RTL 4 tot 16.30 uur onafgebroken uit. Op Yorin is dat tot 15.30 uur. Bovendien volgen er extra journaals. Tijdens het programma Idols zal volgens de voorlichtster worden stilgestaan bij het overlijden.

Om 21.30 uur is op RTL 5 de documentaire Juliana, een leven te zien. Het programma van Andr’ van Duin op RTL 4 vervalt. Hier komt een korte documentaire voor in de plaats.  [K.v.S / Radio.NL]

Gerelateerde berichten