Zoek
Sluit dit zoekvak.

Grote Geschiedenis Quiz op tweede paasdag

Op maandag tweede paasdag is op Ned. 3 de derde editie van de ‘Grote Geschiedenis Quiz’ te zien, een wedstrijd in kennis over de geschiedenis waaraan twintig toppers op dit gebied het opnemen tegen twintig prominente deelnemers.

De uiteindelijke winnaar mag zich de Geschiedeniskenner van het jaar 2004 noemen. De quiz, te zien vanaf 20.35 uur, bestaat uit drie ronden en bevat veel bijzonder en vaak nog nooit vertoond archiefmateriaal van historische momenten. Liefhebbers en potentiële deelnemers kunnen vast oefenen op de site ggq.nl.

In 2001 lanceerde het team van het geschiedenisprogramma Andere Tijden (NPS/VPRO), het Historisch Nieuwsblad en de Volkskrant de quiz, met de bedoeling te laten zien dat geschiedenis leuk en spannend kan zijn. Met succes, want het programma trok bijna een miljoen kijkers. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten