Headlines uit de krant: dinsdag 23 maart

Het Algemeen Dagblad plaatste zijn extra editie over het overlijden van prinses Juliana zaterdag online. De krant was gratis te lezen. Het NRC zette zijn extra krant niet op haar site en de Volkskrant blijft tobben met de grafische editie. De eerste zondagskrant van De Telegraaf kwam tegen betaling online.

Er is een noodzaak tot betere samenwerking van de PCM-kranten AD, NRC, Volkskrant en Trouw, vooral met redactiesystemen en calamiteiten. Dat bleek zaterdag en zondag na het overlijden van de koningin-moeder, zowel bij de nieuwsvoorziening als de extra online edities. Hier ligt een schone taak voor de nieuwe eigenaar van PCM. Lees verder 

Mediawet
Er heeft een wetswijziging in de mediawet plaatsgevonden waarmee er net zoals aan de Belgische radiozenders een maximum wordt gesteld aan Belgische TV-zenders die must-carry zijn. Er moeten vanaf nu “twee televisieprogramma’s van de Nederlandstalige landelijke Belgische openbare omroepdienst” worden doorgegeven. Dit heeft te maken met de waarschijnlijke komst van een extra Belgische Sportzender. Lees verder

Time Warner
Time Warner ontkent dat het gesprekken heeft gevoerd met Microsoft over de verkoop van internetaanbieder America Online (AOL). Vrijdag meldde de Amerikaanse tabloid The New York Post dat de gesprekken tussen Microsoft en Time Warner al in een vergevorderd stadium zouden zijn. Zo zouden de advocaten van Time Warner al hebben vastgesteld dat de verkoop niet zou leiden tot problemen met de mededingingsautoriteiten.  Lees verder

Roddel
De roddelbladen Privé, Weekend en Story verschijnen door het overlijden van prinses Juliana eerder en in hogere oplagen. Privé en Story liggen vanaf maandagochtend in de winkels, Weekend volgt een dag later. Bij Privé kwamen volgens hoofdredacteur Santegoeds de noodscenario’s uit de kast toen duidelijk werd dat het erg slecht ging met Juliana. Tien redacteuren hebben zich zaterdag en zondag ingezet om ervoor te zorgen dat het nieuws maandagochtend in de schappen ligt. De oplage ligt met 450.000 exemplaren enkele tienduizenden hoger dan in een normale week.  Lees verder

Andere Tijden
Het tv-programma Andere Tijden zendt dinsdag een programma uit over de huwelijksreis van prinses Juliana en prins Bernhard in 1937. Het jonge paar bleef destijds bijna drie maanden weg. De reportage over de huwelijksreis werd eerder uitgezonden in januari 2002, kort voor het huwelijk van prins Willem-Alexander en Máxima. Het belangrijkste reisdoel van het paar was hotel Patria in het Pools wintersportoord Krynica.  Lees verder

Telegraaf
De verschijning van het eerste nummer van De Telegraaf op zondag heeft gisteren tot louter positieve reacties geleid. Van een feestelijke krant kon geen sprake zijn, gezien het plotselinge overlijden van prinses Juliana. De directie van De Telegraaf had direct na het bekend worden van dit trieste nieuws besloten alle feestelijkheden rondom de introductie van de eerste zondaguitgave af te gelasten.  Lees verder

Borsato
War Child-ambassadeur Marco Borsato bezocht enkele weken geleden het door oorlog verscheurde Afghanistan. De zanger reisde door het land en zag hoe kinderen werken aan een nieuwe toekomst. De documentaire die dit opleverde, getiteld ‘Marco Borsato: Bestemming Afghanistan’, is op zondag 2 mei te zien bij omroep RTL4. De vraag ‘Wat voor dromen hebben Afghaanse kinderen voor de toekomst?’ staat hierin centraal.  Lees verder

Emerce
Vandaag herlanceert VNU Business Publications het vakblad Emerce. Lezers kunnen kiezen voor een abonnement op de print-versie of de digitale versie die verspreid wordt via de Zinio-software. Het eerste nummer wordt louter digitaal verspreid. De digitale Emerce heeft dezelfde inhoud en dezelfde layout als de papieren versie, en biedt extra mogelijkheden voor rich media. Lees verder

Gerelateerde berichten