Headlines uit de krant: donderdag 14 maart

Radio Stad Nijkerk kan binnenkort live verslag doen van de verschillende evenementen in de gemeente. De uitzendingen vanaf locatie zijn mogelijk nu de lokale omroep voldoende geld bijeen heeft gekregen om een mobiele studio in te richten. De gemeente Nijkerk stelde onlangs een eenmalige subsidie van 3000 euro ter beschikking van de lokale omroep om een mobiele zender van te kopen.

Daarnaast haalde de omroep nog eens 5400 euro op onder plaatselijke ondernemers. Die kochten voor dat bedrag ‘commercials‘ die de radio gaat uitzenden wanneer de nieuwe zender in gebruik wordt genomen. Tot slot stelde de Nijkerkse Stichting Plein Promotie 1000 euro ter beschikking, omdat die graag ziet dat de lokale omroep verslag komt doen van de evenementen en activiteiten die de Stichting -met name in de weekeinden tijdens de zomer- op het Nijkerkse Plein houdt. Lees verder

Lowland
De foto’s lijken op die van een bruiloft en zo voelde het ook een beetje. De ondertekening van het ‘Lowlandscontract’ tussen 3VOOR12, VPRO TV, 3FM en Mojo was een gedenkwaardig moment en een bevestiging van eerder gemaakte mondelinge afspraken. De komende twee jaar zal het Lowlands festival net als het afgelopen jaar door VPRO’s 3VOOR12 en 3FM uitgebreid verslagen worden op internet, radio en de televisie. Lees verder

Songfestival
Om naar de finale van het Eurovisie Songfestival te mogen moet het duo Re-union eerst nog op 12 mei optreden in een selectieronde met 21 andere landen. Van deze 22 semi-finalisten mogen er uiteindelijk slechts 10 door naar de finale van zaterdag 15 mei. Lees verder

EO
Het tv-spelletje Get the Picture (Ned. 1) verhuist komend najaar van de AVRO naar de EO. Daarmee is het voortbestaan van het goedbekeken programma voorlopig gegarandeerd. De EO heeft de spelletjes Dwarl en That’s the Question als mogelijke opvolger getest, maar die bleken minder succesvol dan Get the Picture, zei een EO-woordvoerder woensdag. Die producties keren dus niet terug op het scherm. Lees verder

Film
De Nederlandse speelfilms Polleke en De Passievrucht worden deze week bekroond met een Gouden Film. Dat heeft het Nederlands Filmfestival woensdag bekendgemaakt. De films hebben beiden 100.000 bezoekers getrokken. Dat is opmerkelijk, omdat beide producties al bijna een half jaar in de bioscopen draaien. Lees verder

ANP
Het Nederlandse persbureau ANP besteedt de komende vijf jaar het beheer van zijn ICT-systemen uit aan Getronics. De bedrijven ontwikkelen gezamenlijk een nieuw digitaal distributiesysteem. Vanochtend maakte ANP bekend een intentieverklaring te hebben getekend met Getronics over de uitbesteding van zijn ICT-infrastructuur en -diensten. ANP-directeur Paul Tesselaar verwacht in juli het definitieve contract te tekenen. Getronics neemt elf ANP-medewerkers over. De overeenkomst vertegenwoordigt een waarde van 11 miljoen euro. Lees verder

Sita
Zangeres Sita, bekend geworden dankzij het tv-programma Starmaker en de popgroep K-otic, gaat de titelsong vertolken van de nieuwe Nederlandse ZOO soap. Dance the night away is de titel van het nummer dat in mei ook als single zal worden uitgebracht. Lees verder

AD
Het Algemeen Dagblad heeft een naam hoog te houden als het gaat om consumentenbijlagen. Uw Goed Recht, Diagnose, Reizen, de AD-lezers waarderen ze in elk onderzoek met de hoogste rapportcijfers. Lees verder

Opzij
Opzij heeft dinsdag de glossy Sis gepresenteerd. Dat gebeurde tijdens een besloten bijeenkomst in de Amsterdamse bioscoop Cineac. Sis, dat viermaal per jaar verschijnt, is los te koop en wordt de abonnees van Opzij toegezonden. Lees verder

Gerelateerde berichten