Headlines uit de krant: maandag 22 maart

Drie landelijke kranten (Algemeen Dagblad, NRC Handelsblad en de Volkskrant) hebben zondag een (gratis) extra editie uitgebracht naar aanleiding van het overlijden zaterdag van prinses Juliana. De Telegraaf Zondag verscheen voor het eerst.

Op de voorpagina van de Telegraaf staat een grote foto van een lachende Juliana in haar beste dagen met de tekst ‘Dag lieve Juliana’. De zondagseditie van Algemeen Dagblad en de Volkskrant zijn geheel gewijd aan Juliana. Alleen NRC Handelsblad heeft een ‘gewone’ krant gemaakt, waarvan de artikelen ook in de reguliere editie maandag zullen verschijnen. Lees verder

Telegraaf
Met een grootse foto van een lachende Juliana in haar beste dagen over de gehele voorpagina (Dag lieve Juliana) is zondag de eerste editie van de zondagkrant van De Telegraaf verschenen. Verder op de voorpagina van de 40 pagina’s tellende krant nog vier kleine foto’s van Juliana en de tekst ‘Moeder des vaderlands overleden, 94 jaar oud’ en een weerberichtje. Lees verder 

Politie
Dat Amsterdam meer speurneuzen huisvest dan De Cock en Vledder bewijzen Jack Wouterse en Roef Ragas met de nieuwe politieserie Grijpstra & De Gier . Een opmerkelijk duo, dat er ondanks botsende karakters keer op keer in slaagt een moordzaak op te lossen. Het draait in deze serie niet alleen om moord en doodslag, we krijgen ook te zien hoe het dagelijks leven van het tweetal wordt beïnvloed door hun privé-leven én andersom. Lees verder

Nijpels
De publieke functie van commissaris der koningin Ed Nijpels is best te verenigen met het presenteren van het televisieprogramma ‘Back to Business’. Dit schrijven gedeputeerde staten in antwoord op vragen van Johan Sieswerda (D66). Nijpels mag in deze nevenfunctie geen afbreuk doen aan zijn ambt en geen dingen doen die strijdig zijn met het belang van de provincie.  Lees verder 

Pia
Pia Dijkstra verruilde een paar jaar terug haar werk bij het NOS-journaal voor medische programma’s zoals Vinger aan de pols. Dat was een grotere overstap dan ze zich had gerealiseerd. ‘Vroeger moest ik meteen aan het werk bij een ramp. Nu zit ik machteloos tv te kijken, net als andere mensen.’ Lees verder

Idols
In het begin was Idols nog leuk. Maar de programmamakers kunnen de verleiding niet weerstaan om het succes uit te melken. Het maakt allemaal niets uit, zolang de kijkers maar bellen en sms-berichten sturen. Hoe geloofwaardig is een pleidooi van Saddam Hussein voor meer democratie en mensenrechten? Zou u acht hebben geslagen op Klaas Bruinsma, als hij destijds had gewaarschuwd tegen de toenemende criminaliteit? Net zo vreemd is de jury van het RTL 4-programma Idols, die afgelopen zaterdag de oorlog verklaarde aan het fenomeen artistieke oplichting. Lees verder 

Omroep
Omroep.nl lanceert een nieuwe mediaspeler die het mogelijk maakt tv-uitzendingen van de publieke omroep direct op de sites van portalen en providers aan te bieden.  De publieke omroep onderhandelt momenteel met verscheidene internetaanbieders die gratis streaming video willen afnemen. De ontwikkeling van een nieuwe mediaspeler is één van de eerste stappen van de omroepen om webmateriaal op sites van derden aan te gaan bieden. Lees verder

Tv
Binnenkort geen populaire clips meer van Franz Ferdinand, Chicks On Speed, Muse, The White Stripes en The Crystal Method op MTV en het door MTV opgekochte TMF? Om nog maar te zwijgen over de omvangrijke back catalog van de onafhankelijke platenmaatschappijen. Tot overmaat van ramp voor het clipstation heeft ook MTV-boegbeeld Ozzy Osboune’s zich via zijn platenmaatschappij Sanctuary aangesloten bij het protest. Lees verder 

AD
Het eerste nummer van AD Sportwereld, het sporttabloid van het Algemeen Dagblad, opent met een interview met voetballer Ruud van Nistelrooy. Vanaf zaterdag komt het AD elke dag, behalve zondag, met een eigen sportkatern op tabloidformaat. Lees verder

Telegraaf
Met een grootse foto van een lachende Juliana in haar beste dagen over de gehele voorpagina is zondag de eerste editie van De Telegraaf Zondag verschenen. Algemeen directeur T. Boerma van De Telegraaf is zondagmorgen een tevreden man. Lees verder 

Verkoop
Het Algemeen Dagblad geniet niet dezelfde bescherming tegen sluiting of verkoop als andere kranten van uitgeefconcern PCM zoals de Volkskrant, NRC Handelsblad en Trouw. Lees verder

Media
Bijna alle media hebben snel gereageerd op het overlijden van prinses Juliana zaterdag. Alleen Trouw had veel tijd nodig. De meeste kranten publiceerden binnen ongeveer twintig minuten na de officiele melding van de Rijksvoorlichtingsdienst, om kwart over negen ’s morgens, het nieuws op hun site. Alleen Trouw bleek een uur nodig te hebben om drie regels tekst een foto op de voorpagina te zetten. Zelfs de Belgische krant De Standaard was sneller. Lees verder 

Gerelateerde berichten