Headlines uit de krant: vrijdag 12 maart

De Publieke Omroep volgt met belangstelling de peer-to-peer-ontwikkelingen bij de Engelse BBC, maar oppert zelf geen concrete plannen in die richting. In Groningen is ondertussen het nieuwe videodistributiesysteem gelanceerd.

Voor televisie-uitzendingen vanuit Hilversum via internet ligt de nadruk op uitbreiding van de streamingcapaciteit. Een mogelijke uitkomst biedt de gisteren gelanceerde Video Exchange, een Nederlands internetknooppunt voor grootschalige videodistributie. Eigenaren van audio- en videomateriaal onderzoeken hoe ze zo efficiënt mogelijk hun filmbestanden via internet kunnen verspreiden. Met het groeien van de gemiddelde bandbreedte bij consumenten neemt ook de vraag naar het downloaden en streamen van muziek en films toe. De eigenaren van muziek en films en ook internetproviders zien daarmee de bandbreedtekosten fors groeien. Lees verder

UPC
De gemeente ziet grotendeels af van haar zeggenschap over de televisiekabel. Kabelmaatschappij UPC betaalt daarvoor 4,5 miljoen euro ineens en de komende negen jaar nog eens twee miljoen euro per jaar. In ruil daarvoor mag UPC zelf de kabeltarieven bepalen. Nog dit jaar gaan ze met ruim twee euro omhoog. Volgens wethouder Hannah Belliot van Lokale Media is het simpelweg een kwestie ‘van snel zaken doen, zolang het nog wat geld kan opleveren’. Volgend jaar loopt het contract tussen de gemeente en UPC sowieso af. Tegen die tijd zou er volgens Belliot weinig meer te halen zijn. Lees verder

Telegraaf
De Telegraaf denkt, na een aantal moeilijke jaren, in 2004 weer zwarte cijfers te kunnen schrijven. Het uitgeefconcern voorziet een nettowinst van circa 20 miljoen euro. In 2003 werd een verlies geboekt van 25,8 miljoen euro. Dit resultaat werd overigens negatief beïnvloed door een afwaardering van ongeveer 49 miljoen euro op het belang in de Brouwer Groep. In 2002 bedroeg het verlies nog 4,9 miljoen euro. Lees verder

Trans World
Het medium radio gebruiken om het evangelie wereldwijd bekend te maken. Die droom had de Canadees dr Paul E. Freed in 1954. Het leidde tot de oprichting van Trans World Radio (TWR). Dit jaar bestaat de zendingsorganisatie vijftig jaar. Een gesprek met TWR-Nederland directeur Rinse Postuma: ,,Radio blijft de komende jaren hét instrument om het zendingswerk te ondersteunen’’.  Lees verder

Muziek
George Michael heeft zijn laatste plaat gemaakt. Voortaan geeft hij zijn nieuwe muziek gratis weg, via internet. Dat heeft de 40-jarige popster woensdag aangekondigd in een interview met de Britse radio. Lees verder

Patty
Patty gaat in haar nieuwe programma met wat vrienden ontslakken en rebirthen op Ibiza. Rob Stenders en Robert Jensen zijn door Patty al benaderd. In het programma De Vooravond van AT5 heeft Patty Brard wat tipjes van de sluier opgelicht over haar nieuwe programma, dat vanaf september op de buis komt. Geen Patty’s Posse meer, al zal er opnieuw een groep mensen met een camera gevolgd worden. Patty meets Rick Felderhof, want ze zal zes tot acht vrienden meenemen naar haar optrekje in Ibiza, alwaar deze nieuwe posse een week zal gaan ‘detoxen’, zoals Patty uitlegde. Dit houdt in dat de groep, begeleid door kruidendokters, van binnen en buiten ontslakt en ontgiftigd zal worden. Lees verder

FOX
Laaghangende netten strijken in het gezicht, aan de muren hangen roestige wapens en in de hoek van de kerker staan een ijzeren korset en andere middeleeuws uitziende martelwerktuigen. Uitgerekend in deze martelkamer, onderdeel van de set in Paramount Lot in Hollywood, kreeg de cast van Angel te horen dat de serie wordt geschrapt. Kort na de feestelijke uitzending van de honderdste aflevering. Lees verder

Tv sint
Vlissinger Adrie van Oorschot is overleden. Hij werd 83 jaar. Van Oorschot kreeg landelijke bekendheid, omdat hij bijna 25 jaar lang de televisie-Sint was. Lees verder

Telegraaf
Holdingmaatschappij Telegraaf wordt actief in Oekraïne via een samenwerkingsverband met de lokale uitgever Kyiv Post Group (KPG). In een gezamenlijk bedrijf krijgt De Telegraaf een belang van 70 procent. De nieuwe uitgeverij gaat publiekstijdschriften uitgeven, aldus het Nederlandse uitgeversconcern vrijdag.  Lees verder

Televisie
Drie gezinnen keken in de laatste week van januari op verzoek van Dagblad van het Noorden zeven dagen geen televisie. De krant nam hun tv’s in beslag en deed dagelijks verslag van hun buisloze dagen. Nu staat het apparaat al weer ruim zes weken op zijn vaste stek in de woonkamer. Is het kijkgedrag van de deelnemers veranderd? Lees verder

Gerelateerde berichten