Headlines uit de krant: vrijdag 26 maart

De frequentiewijziging van radiozenders op het kabelnet van Delta is gisterochtend niet vlekkeloos verlopen. De lokale zender Omroep Terneuzen was pas rond het middaguur op de nieuwe frequentie 94,4 mHz in de gemeente Terneuzen terug in de lucht.

In het buitengebied, waaronder West-Zeeuws-Vlaanderen, waren de problemen later op de dag opgelost. De wijziging zou om tien uur ’s morgens plaatsvinden. Delta verhuisde de zenders om zo ruimte te maken voor nieuwe zenders op het kabelnet. Lees verder

Lokaal
Een meerderheid van de Bredase gemeenteraad wil toch dat de BRTS de zendvergunning krijgt voor de publieke televisiezender. Of de BRTS daarmee ook de zendgemachtigde wordt in Breda, ligt in handen van het Commissariaat voor de Media. Aan de toewijzing gingen drie felle debatten vooraf. Uiteindelijk bleek gisteravond de PvdA-fractie gespleten, terwijl die normaal toch zo loyaal collegevoorstellen volgt. Het collegevoorstel de BRTS te verkiezen boven de concurrerende BOS kreeg steun van CDA, VVD, Ben Joosse en drie van de PvdA-leden (Haarhuis, Posthuma en Kokx). Lees verder

Top 40
Voor wie is het digitale Top 40 Dossier bestemd? Voor de oudere jongere die nos-talgisch wil terugblikken of voor de moderne lijstjesgek? Het is de vraag die je bekruipt bij het bekijken van het Dossier. Lees verder

MTV
Woensdagochtend kwamen de voormannen van de grootste onafhankelijke labels in Londen bijeen om hun saamhorigheid te tonen tegen de gehalveerde vergoeding voor videorechten van hun clips op MTV. De independents kozen voor hun persconferentie de statige Londense Royal Society Of Arts. “We zijn juist hier bijeen gekomen om te onderstrepen dat het in onze business gaat om kunst en cultuur, in tegenstelling tot de cultuur van hebzucht en arrogantie bij MTV”, sneerde Alison Wenham, voorzitter van de independents organisatie AIM. Lees verder

Knevel
Het programma Knevel op zaterdag moet een reportage over uitbuiting, mishandeling en oplichting van Portugese uitzendkrachten bij het Bladelse bedrijf Columbus rectificeren, op straffe van een dwangsom van 500.000 euro. Dat eist het Columbus Detacheringen in een kort geding tegen de Evangelische Omroep (EO) en Andries Knevel. De reportage, uitgezonden op 13 maart, stelde dat werknemers uit Portugal onder valse voorwendselen naar Nederland worden gehaald, keihard moeten werken voor te weinig geld en ook nog niet overeengekomen afdrachten moeten doen voor kost, inwoning en vervoer. Lees verder

Mediawet
De Italiaanse Tweede Kamer heeft gisteren een omstreden mediawet aangenomen. Het was de tweede keer dat de parlementariërs akkoord gingen. Na de vorige goedkeuring door de Eerste en Tweede Kamer weigerde president Ciampi de wet te tekenen. Lees verder

Media
De organisatie van professionele driebandenspelers, de BWA, mag inmiddels als dood en begraven worden beschouwd. De topspelers zijn vrij in hun doen en laten, maar zinnen momenteel in Egmond aan Zee, bij de nationale bekerfinale voor teams, inmiddels op een andersoortige belangenvereniging. Dick Jaspers: „Want we moeten ons nu niet voor een appel en een ei laten wegzetten.“ Lees verder

AD
De KNVB heeft columnist en voetbalanalist Hugo Borst gevraagd zijn excuses te maken voor zijn uitlatingen aan het adres van scheidsrechter Vink. Borst noemde de arbiter na de halve finale in de Amstel Cup tussen Sparta en FC Utrecht een ,,oplichter”.  Volgens de KNVB deed Borst zijn uitlatingen op televisie bij Studio Sport en in zijn column in het Algemeen Dagblad. De columnist heeft tot vrijdagochtend 09.00 uur de tijd om te laten weten of hij zijn excuus zal maken. Lees verder 

Spijkerman
Het televisieprogramma Kopspijkers heeft vanaf komende zaterdag een geheel nieuwe opzet. Met uitzondering van het Kopspijkerspel is alles veranderd, meldde presentator Jack Spijkerman donderdag. ,,In het programma gaan we de balans van de afgelopen week opmaken en bepalen we wat echt nieuw was in die week. Hierbij schromen we niet het nieuwe beleid van minister Verdonk tegenover een nieuwe flesopener te zetten”, zegt Spijkerman. De presentator van het zeer goed bekeken VARA-programma koos voor het verspijkeren van de tv-formule na het vertrek van cabaretiers Owen Schumacher en Paul Groot, bekend van hun typetjes, naar de AVRO. Lees verder

Warner
De Amerikaanse popster Madonna eist via haar platenlabel Maverick 200 miljoen dollar (168 miljoen euro) van Warner Music wegens contractbreuk. De claim is donderdag ingediend bij de hogere rechtbank in Los Angeles. Lees verder

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email