Headlines woensdag 10 maart

Tijdens de Boekenweek presenteert radiomaker Frits Spits het programma ‘Tijd voor Twee’ live vanuit de Stadsschouwburg in Amsterdam, dat tijdens de Boekenweek t/m 19 maart fungeert als Boekenweekfestival-café. Het thema van de Boekenweek is ‘Ontmoetingen met Frankrijk’.

Frits Spits zal iedere dag, in de uitzending vanuit het Boekenweekfestivalcafé van 12.02 uur – 14.00 uur een tipje van de sluiter oplichten over de Top 25 van het meest gelezen Franse boek. Verder ontvangt Frits Spits iedere dag een schrijver die ook boeken zal signeren.

Top 10
In navolging van programma’s als ‘De 10…’ (RTL4) komt SBS6 vanaf 22 maart elke werkdag met een lijstjesprogramma om 20.00 uur. Het programma gaat ‘De Nieuws Top 10 van…’ heten en behandelt elke keer een toptien van nieuwsfeiten van een bepaalde datum. Dus als de makers op 10 maart uitzenden, dan stellen ze een lijstje samen van nieuwsfeiten die in het verleden op die datum zijn gebeurd.

888
Het mondelinge vragenuurtje in de tweede kamer wordt voortaan ondertiteld voor doven en slechthorenden. Sinds deze week is via teletekst pagina 888 te volgen wat de politici aan de orde stellen.

De Wild
Sinds afgelopen dinsdag is BNN dj Sander de Heer weer terug als side-kick bij het Radio 3FM programma ‘Ruuddewild.nl’. De Heer zal de komende maanden alleen van woensdag tot en met vrijdag te horen zijn naast Astrid de Jong en Ruud de Wild. De heer blijft naast zijn werk als side-kick voor De wild ook werkzaam bij Radio 2 en 3 waar hij werkzaam is voor programma’s als SPAM, ‘De Heer Zij Met U’ en ‘Alle 40 Goed’.

Ton
Vanavond tussen 22.05 uur en 22.40 uur, brengt SBS 6 in de reportagereeks ‘Ton’ het vervolg van de belevenissen van Hollandse toeristen op de sekshaciënda in Spanje. Deel 1 van ‘Seksvakanties’ van woensdag 3 maart is bekeken door 1.2 miljoen kijkers. In deze nieuwe afleveringen doet presentator Ton van Royen opnieuw verslag van opmerkelijke belevenissen van de gewone man.

Radio M
Op Eerste Paasdag, presenteren Edwin Meerman en Henk Blok op Radio M Utrecht traditiegetrouw een Top 100, met daarin hits uit één jaar. Deze keer staat 1979 centraal. Luisteraars kunnen hiervoor stemmen op de website van Radio M Utrecht.

Piraat
In het Groningse Ter Apel hebben zaterdag zendpiraten met knuppels en ijzeren staven de ramen van twee huizen ingeslagen. Daarbij raakte een bewoner van het huis gewond aan hoofd en armen. Andere bewoners werden bedreigd met honkbalknuppels en ook geslagen. In totaal werden in verband met het geweld vier mannen vastgezet.

Tips
Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties, laat het ons weten.
Persberichten en tips blijven altijd welkom,  (eventueel anoniem via een invulformulier).
Laat het weten via een persoonlijke E-mail of anoniem aan Radio.nl. Alles is welkom. 

Gerelateerde berichten