Tarieven kabel-tv in Amsterdam fors omhoog

Kabelexploitant UPC gaat de tarieven voor radio- en televisie-ontvangst in Amsterdam definitief verhogen met bijna 50 procent. Afgelopen vrijdag zijn UPC en de gemeente het eens geworden. Het maandelijkse tarief stijgt in twee stappen naar ruim 15 euro.

Daarnaast heeft UPC toegezegd te blijven meebetalen aan de lokale tv-zenders AT5 en Salto. Op zijn beurt staat Amsterdam het recht af om het kabelnet terug te kopen, maar UPC telt daarvoor wel vierenhalf miljoen euro neer. Door deze afspraken is een einde gekomen aan de ruzie tussen het kabelbedrijf en het gemeentebestuur. De ruzie was ontstaan door het plan van UPC om de kabeltarieven in het hele land gelijk te trekken. UPC wil soortgelijke afspraken maken met de tientallen gemeenten waar het bedrijf het kabelnet heeft opgekocht. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten