Voetbal scoort hoge kijkcijfers bij SBS

SBS 6 wist woensdagavond tijdens de halve finalestrijd om de Amstel Cup, tussen Sparta en FC Utrecht voor de adverteerder belangrijke doelgroep 20-49 jaar een gemiddeld marktaandeel van 28,3 procent te halen.

Tijdens de strafschoppenserie liep het aandeel op naar 40,8 procent. Gemiddeld trok het duel bijna twee miljoen kijkers. Op het hoogtepunt keken er 2,9 miljoen kijkers naar de wedstrijd. Dinsdagavond vond in Enschede de eerste halve finale plaats. Gemiddeld keken toen bijna 1,4 miljoen Nederlanders naar die wedstrijd en op het hoogtepunt ruim 2,2 miljoen (beide cijfers zijn gemeten op 6 jaar en ouder). SBS 6 zendt de finale om de Amstel Cup op 23 mei, vanaf 18.00 uur, live uit vanuit de Kuip in Rotterdam. [K.v.S / Radio.NL]

Gerelateerde berichten