Headlines uit de krant: vrijdag 16 april

Facilitair bedrijf NOB bereidt televisie via internet in kinderziekenhuizen voor. Deze wordt wellicht gevolgd door verzorgingshuizen. Er zijn voor meer algemene digitale televisie een aantal nieuwe themakanalen in de maak.

De nieuwe kanalen waarvoor partijen in Hilversum en daarbuiten zich sterk maken zijn onder meer een cursuskanaal (Teleac), een onderwijszender (Surfnet en Kennisnet), een cabaretzender, wellicht een speelfilmkanaal, een religieuze zender, de al lang beoogde 24-uurs-nieuwszender van de NOS en kanalen van MTV. Lees verder

EO
Diverse kerken op Urk hebben een brandbrief met ongeveer 1800 handtekeningen naar de Evangelische Omroep (EO) gestuurd met het dringende verzoek om de omstreden film The Passion of the Christ van regisseur Mel Gibson nooit op televisie uit te zenden. De EO is in de race voor aankoop van de film over het lijden en sterven van Jezus. Lees verder

TV
Van de kinderen tussen zeven en twaalf jaar kijkt ongeveer 65 procent bijna dagelijks naar het nieuws. Dit blijkt uit onderzoek van J. Walma van der Molen, communicatiewetenschapper aan de Universiteit van Amsterdam (UvA). Van deze groep zegt 15 procent zich door het nieuws vaak angstig te voelen en deze angsten als ernstig te ervaren. Van der Molen vindt het debat over geweld op televisie te eenzijdig. Lees verder

Player
De Europese Commissie gebood Microsoft om Media Player los te koppelen van Windows-besturing. Dat is een achterhoedegevecht, vergeleken met de helse strijd tussen Windows Media en Mpeg-4-video, de industriestandaard van onder meer Philips en een Nederlandse voorman. Lees verder

Breedband
Moet je telefonie en televisie via internet aanbieden? Over telefonie via internet is iedereen positief – het is tenslotte communicatie. Maar wat te doen met televisie? Erik Huizer, hoogleraar en NOB-directeur, weet het antwoord. Lees verder

Apeldoorn
Omroep Apeldoorn is terug bij haar wortels. De lokale zender maakt sinds kort weer uitzendingen vanuit het torentje van het Stadhuis. Eigenlijk keert de omroep ook inhoudelijk terug naar de basis. Het ruime pand aan de Deventerstraat, dat nu grotendeels is verlaten, stond ongeveer symbool voor de enorme ambities die de lokale omroep bijna in de afgrond stortten. Aan het eind van de zomer van 2003 dreigde Omroep Apeldoorn financieel kopje onder te gaan. Lees verder

Muziekdienst
Yeahronimo lijkt gehoor te geven aan kritiek van gebruikers. De Nederlandse muziekdienst verlaagt de prijzen van zijn muzieknummers. Oktober vorig jaar kwam de muziekdienst na de nodige vertraging alsnog aarzelend op gang. Yeahronimo werd echter bekritiseerd vanwege zijn hoge prijzen. De startprijs van een muzieknummer begon destijds bij 1,20 euro. Dit is voor een deel van de database nu verlaagd tot 1,05 euro, zo heeft de muziekportal donderdag bekendgemaakt. In de praktijk blijken sommige nummers echter 1,35 euro te kosten. Lees verder

AD
De Persgroep, het krantenconcern van Christian Van Thillo, blijft geïnteresseerd in de overname van de Nederlandse krant Algemeen Dagblad. Het Britse Apax, de nieuwe aandeelhouder van PCM, zou namelijk plannen hebben om het Algemeen Dagblad aan de kant te zetten. Lees verder

DVD 
Sony toont de eerste prototypen van een DVD die grotendeels van papier is gemaakt en tot 25 gigabyte aan data op kan slaan. Met Toppan Printing werkte Sony de afgelopen twee jaar aan de ontwikkeling van een DVD-schijfje op papierbasis. Het plaatje, waarvan enkel de buitenkant van plastic is, wordt beschreven en gelezen met blauwe lezer. Daardoor is de opslagcapaciteit vijf maal groter dan de huidige generatie DVD-schijven. Lees verder
 
Film
De politie van Los Angeles heeft twee mannen gearresteerd, die illegaal films opnamen in een bioscoop. Het zijn de eerste arrestaties onder een nieuwe wet in de Amerikaanse staat Californië die piraterij tegen moet gaan. Dat heeft de Britse omroep BBC gemeld. Lees verder

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email