Headlines uit de krant: woensdag 21 april

Endemol lokt twintig sollicitanten in de val. ‘Verbouwereerd’, ‘perplex’, ‘onthutst’, ‘in de val gelokt’. Dat waren de gemengde gevoelens van de 52-jarige A. van der B., die liever anoniem wil blijven, nadat hij een dezer dagen een wel heel merkwaardig sollicitatiegesprek had gevoerd.

Van der B. had gereageerd op een advertentie, die op 3 april onder de rubriek personeel gevraagd in De Telegraaf stond: ‘Rijke man zkt.rechterhand. Moet van aanpakken weten. Hoge beloning. Lees verder

GeenStijl
Het omstreden weblog GeenStijl is ermee gestopt. Aanleiding om het bijltje erbij neer te gooien is de mishandeling van medewerker ‘De Chileen’. De logger zou met een honkbalknuppel buiten westen geslagen zijn en ligt nu in het ziekenhuis. Drie mannen met bivakmutsen belden maandagavond even na 23.00 uur bij de medewerker aan en beukten vervolgens op hem in. Net als de andere redactieleden van GeenStijl.nl werd De Chileen al geruime tijd bedreigd, zo staat te lezen in een mededeling op het weblog. Lees verder 

GeenStijl
De molestatie van een medewerker van de redactie van GeenStijl.nl, waarvoor onder meer Romke Spierdijk, Ambroos Wiegers en Dominique Weesie de redactie vormden, is verzonnen. Wel stopt de redactie er (tijdelijk) mee om stoom af te blazen. Dat staat althans op GeenStijl.nl. De mededeling vanmorgen over een aanslag op redactielid ‘De Chileen’ was verzonnen. Ze kon niet worden gecheckt want redactieleden waren niet bereikbaar. Lees verder 

Tubantia
De zondagkrant van Twentsche Courant/Tubantia is een succes. Uit een steekproef van de krant blijkt dat de startoplage van 50.000 stuks ruimschoots wordt gehaald. Lees verder 

E-mail
E-maildienst Freemail van Tiscali is een proef begonnen met het afhandelen van e-mail via de tv. Met TV-Freemail kunnen internetgebruikers via de regionale teletextpagina’s in heel Nederland berichten lezen en beantwoorden. Lees verder

Wens
Radio Hattem combineert deze week twee bijzondere activiteiten: bijzondere aandacht voor het Nederlandse lied en steun voor de stichting Doe een Wens. Lees verder 

Volkskrant
De Volkskrant heeft een aantal verbeteringen aangebracht in de complete online krant en doet lezers waarvan het e-mailadres bekend is opnieuw een aanbod voor de online versie met de zaterdagkrant op papier. Lees verder

Baantje
De televisieserie Baantjer, met Piet Römer als politieman De Cock, blijkt razend populair in Vlaanderen. De serie op de Vlaamse zender TV1 was vorige week het op één na best bekeken tv-programma van Vlaanderen, zo tonen de kijkcijfers van de Belgische dienst CIM Audimetrie. Lees verder 

Mabel
Prins Johan Friso en Mabel Wisse Smit hebben intensief met elkaar gesproken over Mabels contacten met de vermoorde topcrimineel Klaas Bruinsma, maar hebben de kwestie volledig onderschat en zijn totaal overdonderd door de mediahype. Lees verder

Daalmeijer
Het wordt tijd dat een publieke tv-zender de onderbuikgevoelens van Nederland uitzendt, zegt netcoördinator Joop Daalmeijer in gesprek met Elsbeth Etty. Volgens de commissie-Rinnooy Kan moeten de publieke tv-zenders zich meer van elkaar onderscheiden en krijgen netcoördinatoren zoals u daar een steviger mandaat voor. U vindt dat Nederland 2 het net moet worden van het ‘rechtse geluid’. Hoe omschrijft u rechts geluid? Lees verder

Gerelateerde berichten