Headlines: vrijdag 2 april

De website van ochtend programma ‘StendersVroeg’ op Radio 3FM heeft een Spinaward gewonnen. De SpinAward is een Publieksprijs en wordt elk jaar uitgereikt aan de mensen achter de beste concepten in de business. Het doel van de Stichting SpinAwards is het stimuleren van creativiteit in uiteenlopende vormen van interactieve marketingcommunicatie.

538
DJ Jean heeft vrijdag zijn contract bij Radio 538 met een jaar verlengd. Sinds maart 2002 is zijn programma elke vrijdagavond tussen 23.00 en 24.00 uur te beluisteren op Radio 538. DJ Jean heeft op alle grote evenementen in Nederland al veel spectaculaire performances weggegeven en is in buitenlandse clubs ook een graag geziene gast. Daarnaast heeft Jean nog eens meer dan 20 eigen cd’s geproduceerd waaronder de onlangs uitgebrachte CD Madhouse.
 
Live
De lokale omroep van Anna Paulowna, Radio Tsarina, is nu ook via Internet te beluisteren. Naast de etherfrequentie 104.9, de kabelfrequentie 89.0 en het geluid achter de TV Krant Anna Paulowna is de zender via Internet te beluisteren via de internetsite van de omroep Tsarinafm.com.

Leeuw
Na één aflevering is het programma ‘SMSmee’s Poessie’ van Paul de Leeuw van de buis gehaald. De oorzaak zou zijn dat het programma niet goed uit de verf is gekomen, dit zou te wijten zijn aan de hoge productiedruk en de te korte tijd voor de voorbereiding. SMSmee is nog wel via internet te bekijken.

Museum
Op zaterdag 3 april om 17.19 uur start de AVRO met een nieuwe 13-delige reeks van het succesvolle programma Museumgasten. In dit kunstprogramma bezoeken twee bekende Nederlanders een museum, hetgeen niet alleen leidt tot een verrassende kijk op kunstwerken, maar ook op elkaar. In de eerste aflevering van de nieuwe serie nemen Hanneke Groenteman en Hans van Manen de kijker mee naar het Van Abbemuseum in Eindhoven. Zij bekijken de tentoonstellingen en geven hun visie op de kunstwerken en op het museum zelf.

Juliana
NOS Actueel (15.30-17.00 uur) zendt op zaterdag op Nederland 2 een herhaling uit (van 30 maart) van de kerkdienst rondom de bijzetting van prinses Juliana in De Nieuwe Kerk.

Lijn 25
NOS Actueel zendt op zaterdag (19.25-19.55 uur) de eerste aflevering uit van Lijn 25. Lijn 25, de Europa-bus van de NOS, staat dan in het Letse Riga.

Radio M
De winnaars van het Nationale Songfestival “Re-union” zijn woensdag 7 april te gast in het programma “Aan Tafel!”. De twee zangers komen naar de studio van Radio M Utrecht om live hun liedje “Without you” te vertolken. Iedereen is welkom om dit optreden tussen 12.00 uur en 13.00 uur bij te wonen in de studio te Zeist. Re-union zal op 12 mei ons land vertegenwoordigen tijdens het Eurovisie Songfestival in Istanbul.

MTV
Maandag 5 april is het precies 10 jaar geleden dat Kurt Cobain, voorman van Nirvana, een einde maakte aan zijn leven. Daarom besteedt MTV op maandag 5 april uitgebreid aandacht aan deze legendarische zanger. Op deze ‘Kurt Cobain Day’ brengt MTV exclusieve specials, reportages, ‘behind the scenes’- beelden en interviews.

Endemol
De aandeelhouders van Endemol Holding hebben Aat Schouwenaar benoemd na de vacature die ontstond nadat Joop van de Ende zich terugtrok uit de raad. Schouwenaar is de vertrekkend bestuursvoorzitter van Endemol. Gert Smit, die ook de afgelopen vier jaar zitting had in de raad, werd herbenoemd.

Jazz
Het North Sea Jazz Festival verhuist definitief van Den Haag naar Rotterdam. Dat heeft organisator Mojo bekendgemaakt. Aanleiding voor de verhuizing is het verdwijnen van de Statenhal van het Congrescentrum, waar het festival tot nu toe werd gehouden. Het North Sea Jazz Festival blijft nog in Den Haag tot en met volgend jaar. Dan komt er na 28 jaar een einde aan de samenwerking tussen de gemeente en het festival.

Tips
Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties, laat het ons weten.
Persberichten en tips blijven altijd welkom,  (eventueel anoniem via een invulformulier).
Laat het weten via een persoonlijke E-mail of anoniem aan Radio.nl. Alles is welkom.