Zoek
Sluit dit zoekvak.

AVRO presentator Kees Hillen overleden

AVRO Klassiek presentator en eindredacteur Kees Hillen, AVRO, is in de nacht van 15 op 16 mei overleden aan de gevolgen van een ongeneeslijke ziekte. Hij werd 58 jaar.

In september 2000 werd Kees Hillen benoemd tot hoofd Klassieke Muziek, waarbij hij de verantwoordelijkheid droeg voor de radio- en televisieprogramma’s alsook de internetactiviteiten. De laatste twee jaar vervulde hij de functie van eindredacteur/presentator bij AVRO Klassiek.
Hillen studeerde musicologie in Utrecht was van 1973 tot 1983 hoofd klassieke muziek bij de VARA, waar hij onder andere als artistiek leider een groot aandeel had in de ontwikkeling van de Matinee op de Vrije Zaterdag, de huidige ZaterdagMatinee. Daarna werkte hij als directeur promotie bij Donemus, de uitgeverij van Nederlandse muziek.

Van 1990 tot 2000 was Kees Hillen artistiek leider van het Rotterdams Philharmonisch Orkest. In die functie wist hij de huidige chef dirigent Valery Gergiev aan het orkest te binden. Hillen stond aan de basis van het Gergiev Festival en was vele jaren verantwoordelijk voor de artistieke programmering van dit jaarlijkse evenement.  In de nazomer van 2000 keerde hij terug naar de omroepwereld.

AVRO-programmadirecteur Ad ’s-Gravesande: “in de relatief korte tijd die Kees Hillen werkzaam was voor de AVRO heeft hij zich op overtuigende en inspirerende wijze sterk gemaakt voor de verbreding van klassieke muziek en voor het bereik van een groter publiek. Het succesvolle Radio 4-programma ‘Brood & Spelen’ van AVROKlassiek is daar een mooi voorbeeld van. In Kees Hillen verliest de AVRO een uitermate kundig en buitengewoon geliefd collega, met een ongebreidelde kennis van het nationale en internationale muziekleven’. 

In de uitzending van Brood & Spelen van maandag 17 mei wordt tussen 12.02 en 13.30 uur op Radio 4 uitgebreid stilgestaan bij het overlijden van Hillen. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten