De Mol begint commerciële zender met de Tros [Update]

De laatste tijd gaan er steeds meer geruchten in medialand dat multimiljonair John de Mol samen met de publieke omroep De TROS een nieuw commercieel televisiestation wil beginnen. Inmiddels zouden de TROS en John De Mol -naar verluidt- al vergaande gesprekken voeren.

De Mol heeft al lange tijd een wens om een eigen televisie station te starten. De nieuwe commerciële tv-zender geeft De Mol meteen de ruimte zijn nieuwe formats uit te proberen. De Mol was eerder ook al aandeelhouder in de Holland Media Groep en Sport7. Daarnaast had hij ook grote interesse in één van de tv-zenders van SBS Broadcasting.

Inmiddels worden de geruchten ook al tegen gesproken. Albert Treur van Venturo laat weten dat de geruchten totaal niet kloppen. Treur: “Zolang de Mol niet werkelijk aankondigt wat hij gaat doen zullen de speculaties rondom zijn plannen wel aanhouden en vele fanatieke webloggers dikke duimen houden van het zuigen.”

Een woordvoerder van de Tros laat weten: “Dit hele verhaal slaat nergens op. Het is niet aan de orde. En er zijn zeker geen gesprekken geweest met De Mol over een nieuw commercieel televisiestation.” [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten