Zoek
Sluit dit zoekvak.

Headlines uit de krant: dinsdag 25 mei

De Groningse lokale omroep OOG is abrupt gestopt met het programma Holland op z’n best, dat op zaterdagavonden van acht tot twaalf uur werd uitgezonden. Aanleiding is een ruzie met de programmamakers. Die werden ziedend toen hun uitzending moest wijken voor een live-verslag van MPC Capitals.

De programmakers, zendpiraten van origine, zeggen zich vorige week overrompeld te hebben gevoeld door de OOG-leiding. “We kregen op vrijdagmiddag te horen dat ons programma de daaropvolgende drie zaterdagen zou worden geschrapt in verband met het basketbal”, zegt Timo Meijering, die het programma samen met Klaas Koops presenteerde. Lees verder

Nieuws
In Nederland moeten items direct de zender op en zijn verslaggevers relatief slordig, bijvoorbeeld in hun taalgebruik. In België neemt men de tijd en legt men een item gerust nog even op de plank. Dat zijn twee van de ervaringen van de Vlaamse Katrien Boon en de Nederlander René van Hoof, die de afgelopen weken van plek ruilden bij de Belgische regionale zender Radio 2 Vlaams Brabant en Omroep Brabant. Lees verder

Muziekdienst
De Britse ontwikkelingsorganisatie Oxfam start een muziekdienst waarbij een deel van de opbrengst naar de bestrijding van armoede gaat. De dienst, Big Noise Music geheten, gaat op woensdag 26 mei van start. Het Britse Oxfam (een zusterorganisatie van het Nederlandse Novib) gaat tussen de 75 en 99 pence (1,15 en 1,50 euro) per nummer vragen. Van dat bedrag gaat tien pence naar Oxfam. De dienst zal ook in andere Europese landen beschikbaar komen, zo meldt het perbureau Reuters. Niet-Britten moeten wel in ponden afrekenen. Lees verder

Gerelateerde berichten