Headlines uit de krant: donderdag 13 mei

Het niveau van het Eurovisie Songfestival is dit jaar “om te huilen zo slecht”. Dat zei een Vlaamse journalist dinsdag na afloop van de generale repetitie van het liedjesfestijn dat woensdagavond op de buis komt. De algemene mening in het perscentrum is dat de kwaliteit van de liedjes en artiesten deze 49ste editie tegenvalt.

Tijdens de generale repetitie (‘dress rehearsal’) waren alle artiesten van de voorronde in vol ornaat, dus met al hun trucjes en bijzondere kleding, te zien. De 22 voorronde-deelnemers strijden woensdag om tien finaleplaatsen. In de finale, die zaterdag plaatsheeft, zijn al veertien landen verzekerd van deelname. Lees verder

Muziek
Apple gaat de prijzen van muziekdownloads in zijn iTunes Music Store niet verhogen. De prijs blijft 99 dollarcent. Dat heeft de computerfabrikant gezegd nadat de Amerikaanse schandaalkrant New York Post had gemeld dat Apple van plan zou zijn om de prijzen te verhogen. “Deze geruchten kloppen niet”, verklaart woordvoerster Natalie Sequeira tegenover persbureau Reuters. Lees verder

Awards
Het superfeest van de Musical Awards heeft een smet opgelopen door een uit de hand gelopen rel rond Hans van Willigenburg. Jacques d’Ancona is achter de schermen van het live op tv uitgezonden gala enorm boos geworden op de jonge acteur Johnny de Mol jr. Het jurylid van de John Kraaijkamp Musicalawards vond het ‘ongepast’ en ‘kwetsend’ dat Johnny, toen hij de prijs voor de beste vrouwelijke bijrol ging uitreiken, opeens opkwam met een masker voor van Hans van Willigenburg. Lees verder

MP3
Met de herlancering van muzieksite MP3.com poogt uitgever Cnet Networks een centrale rol te spelen in de handel van downloadliedjes van gecontracteerde en onafhankelijke artiesten. Nadat ze vorig jaar het internetdomein MP3.com van Vivendi Universal overnam, herlanceert Cnet het muziekdomein. De IT-uitgever maakte een portaalsite van het aanbod van de grootste muziekwinkels op internet. Met een intuïtieve interface, aanvullende recensies en oordelen van gebruikers hoopt MP3.com de beste startpagina te worden voor muziek op internet. Lees verder

Freelancer
Meer dan 80 freelancers hebben hun werkzaamheden voor de Nederlandse Tijdschriftengroep (NTG) stilgelegd. Zij willen pas weer schrijven voor de uitgever van o.a. Oor, Aloha en Jazz als die de nog openstaande rekeningen aan hen heeft betaald. Een groot deel is gezamenlijk naar een incassobureau gestapt dat volgende week ingeschakeld wordt om het geld op te eisen. De NVJ spreekt van een bedrag van minimaal 50.000 euro. Volgens andere bronnen zou het in totaal echter om meer dan 100.000 euro gaan die freelancers nog te goed hebben. Lees verder

Pinkpop
De ticketverkoop voor de 35ste Pinkpop valt behoorlijk tegen. Eind april was er slechts sprake van 20.000 verkochte kaartjes. Organisator Jan Smeets houdt intussen het hoofd koel en relativeert de sterk tegenvallende verkoopcijfers en verantwoordt zijn programmabeleid. Lees verder

Homeshopping
Via homeshopping-tv kun je, behalve de bekende afslankpilletjes, fitness-apparaten en wonderstofzuigers, straks ook stroom kopen. De marketingbaas van energiebedrijf Durion gaat vanaf volgende week in een thuiswinkelprogramma op Net 5 zijn groene stroom aanprijzen.  Lees verder

Idol
Publiekslieveling Eric wist zonder gouden stem ver te komen bij Idols. Nu blijkt dat Eric ook kan acteren, want hij krijgt een rol in Onderweg naar Morgen. Tijdens Idols staan de tien finalisten meer in de spotlight dan ooit, maar nadat de winnaar bekend is, hoor je meestal steeds minder van ze. Af en toe duiken Jim en Jamai nog ergens op, perst Hind er ergens nog wat noten uit, maar dan heb je de meeste idolen van 2003 wel gehad. Hoe het de finalisten van 2004 zal vergaan is natuurlijk nog maar de vraag. Boris ligt inmiddels overal in de cd-spelers na de weggeefactie van Nieuwe Revu, maar wat gaan de andere negen idooltjes doen? Lees verder

Rob of Nico
Eigen Huis & Tuin verliest presentatoren Myrna Goossen en doe-het-zelver Nico… De twee willen niet verder met als gevolg dat het razend populaire klusprogramma na elf jaar noodgedwongen een ingrijpende metamorfose zal ondergaan. Er is geen onmin. Maar beiden hebben behoefte aan ‘meer lucht’. Tuinontwerper Rob Verlinden gaat wél door. Maar dat zal niemand verbazen. Want wie hém wil stoppen moet wel van héle goeden huize komen. Lees verder

Gerelateerde berichten