Headlines uit de krant: donderdag 20 mei

Albert Bolink wás verstokt radiopiraat. Maar nu Agentschap Telecom een etheroorloog voert en pittige dwangsommen uitdeelt, kiest de Hengeloër eieren voor zijn geld. Dj Albert, ex-fotograaf in de WAO, zwoer de radiopiraterij af en zoekt nu zijn heil op internet.

Om de 250 dagelijkse gasten van zijn site Bijonsin.nl te vermaken, biedt Bolink historische weetjes aan. Wat gebeurde er op 23 maart 1957 en aanverwante feitjes. Lees verder 

Lokaal
‘Het college voelt niets voor huisvesting van de lokale omroep LOSL in de nieuwe sporthal en wil het daarom niet opnemen in het programma van eisen’, laat gemeentesecretaris Jan Dijkman weten. Met deze uitspraak reageert hij op het verzoek van de Lokale Omroep Stichting Lichtenvoorde om in de hal een eigen studio in te mogen richten. Lees verder

Media
Meer dan 150 mensen hebben vandaag de open dag van de Stentor/Apeldoornse Courant bezocht. Onder hen bevond zich wethouder Spoelstra van de gemeente Apeldoorn.De regioredactie aan de Kanaalstraat in Apeldoorn hield open huis vanwege de Dag van de Media. Doel daarvan was mensen uitleg te geven over de wijze waarop media werken. Lees verder

DVD
Dvdstream uit Ridderkerk gaat via internet films verhuren die met speciale apparatuur direct op de televisie kunnen worden gekeken. De dienst heeft veel weg van video on demand. Met DVDstream trekt een kijker een film namelijk betrekkelijk eenvoudig de huiskamer in. Lees verder 

EO
De Evangelische Omroep en Columbus, een uitzend- en detacheringbureau voor Portugese werknemers in het Brabantse Bladel, hebben een regeling getroffen om het bedrijf Columbus schadeloos te stellen. Een woordvoerder van Columbus heeft dit dinsdag bekendgemaakt. Lees verder

Mediadag
Voor het eerst is er in ons land een Mediadag gehouden. Een aantal kranten, tijdschriften en enkele radio- en televisiestations hebben daar gisteren aan deelgenomen. De Stentor was één van de vier kranten. De redactie van deze editie hield gisteren open huis, zodat iedereen zich kon laten informeren. De weerslag daarvan vindt u terug in de onderstaande artikelen. Lees verder

Radiodrama
Nederland gaat Rwandezen bewust maken van de gevolgen van politieke propaganda en manipulatie via de radio. Samen met internationaal gerenommeerde psychologen is daarvoor een radiodramaserie ontwikkeld. Dat heeft de Nederlandse Stichting Radio La Benevolencija woensdag gemeld. De stichting steekt zelf 1 miljoen euro in het project. Bij de genocide in Rwanda, tien jaar geleden, speelde radio een belangrijke rol. Onder meer via dit medium werden radicale Hutu’s opgeroepen om de Tutsi’s en gematigde Hutu’s op te sporen en te doden. Grote slachtingen waren het gevolg. De eerste aflevering in de radioserie begint woensdag 26 mei. Lees verder 

UPC
De gemeenteraad van Haarlem is woensdag toch akkoord gegaan met de overeenkomst die het college met UPC heeft gesloten. De raad stemde in april nog tegen het akkoord van burgemeester en wethouders met het kabelbedrijf, omdat dit financieel nadelig is voor de burger. De raad gaat desondanks akkoord. Een juridische procedure tegen UPC maakt volgens deskundigen weinig kans. Lees verder

Gerelateerde berichten


Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email