Headlines uit de krant: donderdag 6 mei

Muziekblad OOR kondigde begin dit jaar aan om in april een online muziekplatform te lanceren. Hierop moeten mp3’s worden aangeboden die aansluiten bij de inhoud van de OOR. Een blik op de site van OOR leert echter dat het platform nog niet gerealiseerd is.

Projectleider Paul Evers, tevens oud-hoofdredacteur van het muziekblad, is kort over de het tijdstip waarop de nieuwe site daadwerkelijk gelanceerd gaat worden: “Nee, ik kan niet zeggen wanneer deze gelanceerd wordt, maar de site komt er in ieder geval nog wel.” Lees verder

Boris
Gé Titulaer (55), de vader van Idols-winnaar Boris, is in de internationale jazzwereld een bekend vocalist en componist. De docent aan de conservatoria van Amsterdam en Utrecht is geen fan van ‘Idols’. „Maar het is een goede keuze van Boris om het RTL 4-programma te gebruiken als springplank.“ Lees verder

TV
Video Networks in Engeland biedt met Homechoice aan inwoners van Londen ADSL-paketten inclusief de exclusieve toegang tot tv-zenders, met beperkt on-demand aanbod van programma’s. Lees verder

Metro
De gratis krant Metro verschijnt vanaf woensdag ook in New York. Dat heeft het Zweedse uitgeversbedrijf Metro International bekendgemaakt. Lees verder

Friends
De Amerikaanse televisiekijkers nemen donderdag afscheid van de ook in ons land populaire serie Friends. Na tien jaar en 236 afleveringen komt er dan een einde aan een van de best bekeken Amerikaanse televisieseries. Lees verder

Reclame

Fabrikanten mogen geen (levende of getekende) idolen gebruiken in op kinderen gerichte reclame. Dit staat in een gedragscode van de industrie. Vrijwel onopgemerkt heeft zich een revolutie in de voedingsmiddelenindustrie voltrokken. Kortgeleden nam zij een gedragscode aan die tot doel heeft het overgewicht bij kinderen en volwassenen terug te dringen. Lees verder

BCC
Televisieprogramma’s moeten snel on-demand en voor download op dvd op internet komen, anders dreigt voor de televisie dezelfde martelgang als voor de muziekindustrie. Deze opvallende stelling is neergezet door Ashley Highfield, directeur nieuwe media van de BBC. Lees verder

Gerelateerde berichten