Headlines uit de krant: maandag 10 mei

Juize FM is het geesteskind van Niels Hoogland, presentator van Juize, hét hip-hop en R&B-programma van Radio 538. Het station begint vanaf 1 juli uit te zenden via internet en in de toekomst ook via de kabel, als dochter van radioreus 538.

Hoogland: “Het idee komt eigenlijk voort uit het succes van het programma. Juize is verder helemaal mijn kindje, ik ben het ruim vijf jaar geleden begonnen.” Lees verder

Traxys
Het is over en sluiten met het landelijk dekkend portofoon- en mobilofoonnetwerk van KPN, genaamd Traxys. Bij voldoende animo van gebruikers blijft het in 2005 nog bestaan, anders is het eind 2004 gebeurd. Dat meldt de telecomgebruikersorganisatie BTG in Driebergen. KPN bevestigt het geschetste beeld. De komst van C2000, het landelijke, peperdure en tot nu toe kwakkelende systeem voor hulpdiensten, en de komst van UMTS maken het mobilofoonnet overbodig. Lees verder 

Metro
NationaleVacaturebank.nl gaat zijn vacatures doorplaatsen in de krant Metro om het bereik te vergroten. Werkgevers kunnen voortaan door ‘reversed publishing’ hun vacatures onder de aandacht brengen bij Metro, zo stelt NationaleVacaturebank.nl. De site zegt door Metro te gebruiken de voorsprong op Monsterboard te willen vergroten. Lees verder 

Weg
Wegpiraten en notoire hardrijders: opgepast. Vanaf deze week zijn de camerawagens van Blik op de Weg weer dagelijks onderweg. In samenwerking met de politie registreert Leo de Haas opnieuw de excessen in het verkeer. Lees verder

Kaft
RTL 4 stopt na het lopende seizoen met het boekenprogramma ‘Kaft’. De reeks met presentatrice Sylvana Simons, die vanaf eind maart op zondagavond is te zien, trekt te weinig kijkers. Dat zegt programmadirecteur Leo van der Goot van RTL 4. Lees verder