Headlines uit de krant: vrijdag 14 mei

De kosten van het Eurovisie Songfestival zijn nu veel te hoog. Als daar niet snel wat aan gebeurt, zou een aantal landen wel eens kunnen afhaken. Dat zegt Ruurd Bierman, voormalig NOS-directeur en momenteel voorzitter van het comité van de European Broadcasting Union (EBU) dat verantwoordelijk is voor het Songfestival.

Bierman is momenteel in Istanbul voor het 49ste Eurovisie Songfestival. Lees verder

Tros
De tv-politieserie Spangen van de TROS verdwijnt over een jaar van de buis. De laatste opnamen worden deze dagen gemaakt en begin 2005 uitgezonden. Dan is het uit met de reeks met Monique van de Ven en Linda de Mol in de hoofdrollen, bevestigde donderdag de TROS. Lees verder

C.v.d.M.
De Eredivisie NV en het Commissariaat van de Media staan vanaf volgend seizoen virtuele reclame toe in de stadions van alle clubs uit de eredivisie. Dat houdt in dat de televisiekijker voortaan reclameboodschappen ziet naast de doellijn. Een woordvoerder van Eredivisie NV heeft dat woensdag laten weten. De boodschappen worden in de regiekamer door middel van een sensor en een computer aan de tv-beelden toegevoegd. Bezoekers in het stadion merken daar niets van. Lees verder

Frasier
Amerikaanse televisiekijkers nemen donderdagavond afscheid van de populaire serie Frasier. Deze opvolger van de caféserie Cheers was elf seizoenen te zien. Met Frasier zijn de Amerikanen in korte tijd een tweede populaire ‘sitcom’ kwijt. Vorige week kwam er een einde aan de serie Friends. Lees verder

Pers
De Belgische Persgroep, deels eigenaar van Het Parool, heeft de nettowinst vorig jaar met 22 procent zien groeien tot 23,8 miljoen euro. De omzet steeg met 14 procent tot 334,3 miljoen, aldus topman Van Thillo woensdag. Hij sprak van een ,,fantastisch jaar” voor zijn onderneming. Lees verder

Nico
De populaire klusjesman Nico Zwinkels van het RTL 4-programma Eigen Huis en Tuin moet na 11 jaar trouwe dienst het veld ruimen, op aandringen van hoofdsponsor Praxis. Die vindt de 58-jarige kluskoning te oud geworden. Lees verder

Gerelateerde berichten