Headlines uit de krant: zaterdag 8 mei

Het gratis muziekblad Live XS heeft Ariën Rasmijn aangesteld als nieuwe hoofdredacteur. Vanaf juli zal hij de werkzaamheden van de vertrekkende Jos Raats overnemen. Rasmijn heeft in het verleden geschreven voor o.a. 3VOOR12 en KindaMuzik en is oprichter van internetmagazine De Subjectivisten en het onlangs gelanceerde 3VOOR12/Groningen.

Hij kreeg zelfs op de dag van de lancering van de lokale website te horen dat hij als hoofdredacteur van Live XS was aangenomen. Een functie waar hij in eerste instantie niet eens aan gedacht had. “Drie weken geleden heb ik een open sollicatie gestuurd naar Klaas Leegwater (Live XS-uitgever, NP) en Jos Raats voor een plek op de reactie, maar toen kreeg ik een uitnodiging voor een functie als hoofdredacteur.” Lees verder

Brein
De muziek- en filmindustrie en producenten van computerspelletjes hebben in Nederland vorig jaar een inkomstenderving van zo’n 205 miljoen euro geleden door de verkoop en ruilhandel van illegale films, muziek en games die via internet zijn gedownload. Dat heeft de stichting Bescherming Rechten Entertainment Industrie Nederland (BREIN) bekendgemaakt. Lees verder

Kabel
Het ministerie van Economische Zaken vindt het geen probleem: KPN mag zijn belang in Digitenne uitbreiden naar 40 procent. De kabelaars denken daar heel anders over. Zij voelen bitter weinig voor concurrentie bij de doorgifte van tv-programma’s. Lees verder 

Boris
De vroegere muzikale partner van Idols-winnaar Boris is gisteren ondergedoken na kritiek op de uitverkoop van zijn pupil. De gitarist Gino Taihuttu (43) heeft, naar nu blijkt, zijn voormalige leerling op zijn twintigste een klassiek wurgcontract laten tekenen. Daarmee verkreeg Taihuttu, zonder Boris daarin te kennen, alle muzikale rechten op de muziek die ze ooit zouden maken. Lees verder

Jomanda
Het medium Jomanda en de Werkgroep Jomanda naar Noord Nederland dienen een klacht in bij de Raad voor Journalistiek naar aanleiding van een commentaar in het Dagblad van het Noorden. Volgens de klagers wordt Jomanda in het stuk ‘Kwakzalvers’ er ten onrechte van beschuldigd dat zij actrice Sylvia Millecam de dood heeft ingejaagd. Daarnaast bevat de publicatie volgens de klagenden feitelijke onjuistheden. Lees verder

Sanoma

Het Finse mediaconcern SanomaWSOY – in Nederland uitgever van onder meer Libelle, Donald Duck en Panorama – heeft het eerste kwartaal van dit jaar een winst geboekt van 9,8 miljoen euro. In dezelfde periode van 2003 moest de onderneming nog een verlies van 7,1 miljoen incasseren. Lees verder

Classic FM
Het commerciële radiostation Classic FM viert deze week het tienjarig bestaan met politici, topdirigenten en artiesten die plaatsnemen achter de microfoon. ’s Ochtends en ’s avonds delen deze prominenten een uur lang klassieke muziek uit hun privé-collectie met de luisteraar thuis. Die zestig minuten zijn eigenlijk veel te kort, vindt VVD-fractieleider Jozias van Aartsen. Hij zou wel uren kunnen vullen. Lees verder

Idol
Platenmaatschappij BMG ziet af van het kort geding tegen Nieuwe Revu om te voorkomen dat het weekblad een cd met oude nummers van Idols-winnaar Boris verder verspreidt en exploiteert. C. van Wermeskerken, jurist bij BMG, bevestigde vrijdag dat een kort geding, dat vrijdagmiddag zou plaatsvinden, voorlopig van de baan is. Lees verder

Lokaal
Omroep Terneuzen is bekend bij meer dan de helft van de inwoners van Terneuzen. Bijna achttien procent van de Terneuzenaren luistert naar de lokale omroep, van wie ruim eenvijfde dagelijks. Met die luistercijfers scoort Omroep Terneuzen landelijk gezien uitstekend. De gemeenteraad van Terneuzen moet nog vóór het zomerreces besluiten welk subsidiebedrag de lokale omroep de komende jaren tegemoet kan zien. Lees verder

Naakt
Naked News gaat zijn pikante nieuwsuitzendingen met naakte presentatrices ook mobiel uitzenden. Een Nederlands bedrijf maakt dit mogelijk. Hiertoe heeft The Naked Broadcasting Network, verantwoordelijk voor de online nieuwsuitzendingen, een overeenkomst gesloten met Icemobile. Dit Nederlandse mobiele entertainmentbedrijf zal de content van Naked News geschikt maken voor draadloze telefoons en handhelds. Lees verder

Gerelateerde berichten