Zoek
Sluit dit zoekvak.

MTV gaat speelfilms uitzenden

Muziekzender MTV gaat films uitzenden. Dat heeft een woordvoerster in Cannes bekendgemaakt. De zender heeft in de maand juni als experiment elke zondagavond een speelfilm geprogrammeerd. Het gaat om films die volgens de woordvoerster de doelgroep van de zender goed aanspreken.

MTV zendt achtereenvolgens de omstreden film Kids van regisseur Larry Clark uit, de melige komedie Clerks van Kevin Smith, de horrorfilm Scream van Wes Craven en het vierluik Four Rooms van onder anderen Robert Rodriguez en Quentin Tarantino. Alle programma’s die rond de speelfilms worden uitgezonden staan ook in het teken van die productie.

Behalve de films zendt MTV in juni ook een aantal documentaires uit over beroemde muziekfilms. Zo wordt in het weekeinde van 5 juni hoofdrolspeler Jack Black uit de film School of Rock een dag lang gevolgd en biedt de zender op 12 juni een terugblik op onder meer Almost Famous en Boogie Nights. De maand wordt op 26 juni afgesloten met de MTV Movie Awards 2004. [Planet/Radio.NL]

Gerelateerde berichten