Zoek
Sluit dit zoekvak.

Novum levert weerberichten Meteo Consult

Persbureau Novum Nieuws is een samenwerkingsverband aangegaan met het bekende weerinstituut Meteo Consult in Wageningen. Meteo Consult is onder meer bekend van het weer bij RTL4. Bekende gezichten zoals Reinier van den Berg en Margo Ribberink zijn nu ook voor regionale en lokale zenders te beluisteren.

Vanaf 1 juni biedt Novum Nieuws tweemaal per dag het regioweerbericht aan. Om kwart over zeven ‘s ochtends wordt het weer van de dag besproken en om kwart over vier in de middag worden de vooruitzichten belicht voor de avond en de volgende dag.

De bulletins starten met een landelijk overzicht en specificeren zich daarna per regio, waarbij wisselend een aantal steden wordt besproken. Het bulletin is te kenmerken als een weerpraatje en duurt ongeveer 2 minuten.

Nederland wordt ‘opgedeeld’ in 7 regio’s, die elk een eigen weerbericht krijgen. Geïnteresseerde radiostations kunnen dit gedurende twee weken gratis testen. De regioweerberichten worden net als bij het gewone Novum Nieuws beschikbaar gemaakt in digitale vorm via een ftp-server. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten