Search
Close this search box.

Big Brother in het Midden-Oosten

Het programma ‘Tegenlicht’ van de VPRO zendt vanavond de documentaire ‘Big Brother in het Midden-Oosten’ uit. In deze speciale dubbelaflevering is te zien hoe het Big Brother-project in Saudi-Arabië wordt ontwikkeld door de Saudische zender MBC in samenwerking met Endemol.

Big Brother was aan het eind van de jaren negentig het exportproduct van Nederland. Na de eerste in Nederland uitgezonden serie werd het Big Brother-concept wereldwijd verkocht door producent Endemol. Ook MBC toonde belangstelling voor het concept. Endemol en MBC vonden een Saudische sjeik bereid om miljoenen euro’s in het project te stoppen. Het team van ‘Tegenlicht’ volgt het hele project vanaf de casting tot aan het onverwachte einde.

De show mocht pas uitgezonden worden als de geestelijk leiders uit diverse Arabische landen en de geldschieter hun toestemming gaven. Na goedkeuring starten de uitzendingen van de Big Brother-serie in februari. Na een week werd de serie stopgezet, Big Brother was te revolutionair. De documentaire laat de eindeloze onderhandelingen zien achter de schermen; het inrichten van het huis, de screenings en de beweegredenen van de imams en sjeik om het programma van de buis te halen.[Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten