Zoek
Sluit dit zoekvak.

Commerciële omroepen negeren dierenbeschermers

De commerciële omroepen in Nederland negeren de oproep van de Dierenbescherming, de NVB (Nederlandse Vegetariersbond), Wakker Dier en Bont voor Dieren, een einde te maken aan dierenleed op televisie.

De vier organisaties riepen twee maanden geleden alle omroepen op een intentieverklaring te ondertekenen zorgvuldig om te gaan met dieren in televisieprogramma’s. Ook werden de omroepen opgeroepen geen amusementsprogramma’s uit te zenden die gericht zijn op het scoren met geweld tegen dieren.

Van alle publieke omroepen ontvingen de organisaties positieve reacties, maar de AVRO was als enige omroep bereid de intentieverklaring te ondertekenen.

De vier organisaties ergeren zich al jaren aan het alsmaar groeiend aanbod van amusementsprogramma’s waarin dieren worden misbruikt. De dierenbescherming noemt als voorbeeld programma’s ‘The Fearfactor’, ‘Expeditie Robinson’ en ‘Bobo’s in the Bush’. De organisaties betreuren het dan ook zeer dat juist de commerciële omroepen de oproep totaal genegeerd hebben. De organisaties beraden zich op verder stappen. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten