Search
Close this search box.

‘De publieke omroep moet flink op de schop’

Nederland 1, 2 en 3 moeten hun koers drastisch wijzigen. Dat schrijft het kabinet in een nog geheime notitie, meldt RTL nieuws. Het kabinet laat er geen gras over groeien en wil in 2008 dat de Publieke Omroep is vernieuwd.

In de nota vergelijkt het kabinet de publieke omroep met een slecht presterend voetbal-elftal: “Eerst zullen individuele hoogstandjes nog applaus oogsten, maar als mooie combinaties en doelpunten uitblijven, dan zullen de fans teleurgesteld het stadion verlaten.”

Het kabinet wil dat de macht en invloed van omroepbazen flink wordt beperkt. Verder moet de zendvergunning van de omroepen wordt teruggebracht naar drie jaar in plaats van de huidige vijf jaar. Ook moet de publieke omroep meer geld investeren in nieuwe, kwalitatief hoogstaande programma’s in plaats van amusement. [E]

Gerelateerde berichten