Zoek
Sluit dit zoekvak.

Dries Roelvink eist schadeclaim van Robert Jensen

Dries Roelvink timmert al decennia aan de weg als vertolker van het levenslied, maar Nederland wil hem maar niet serieus nemen volgens RTL Boulevard. Totdat ineens Robert Jensen belde en hem gouden bergen beloofde. Maar Dries voelt zich in het ootje genomen. En daar zal Jensen voor boeten, als het aan Dries ligt.

Contract
Dries Roelvink had met de redactie van ‘Jensen!’ afgesproken dat hij zes keer langs zou komen in de show. De eerste zes keer zou Robert roepen dat hij geen tijd meer had voor Dries, zodat die direct naar huis kon. In de laatste uitzending, die deze week is uitgezonden, zou Dries ruimschoots de tijd krijgen van Jensen. Dries beweert dat hij een contract heeft waarin wordt beloofd dat Dries drie minuten mag zingen, er een fragment van zijn concert in de Meervaart wordt uitgezonden én een interview van zeven minuten krijgt.

Opnames
Het ging echter al direct mis tijdens de opnames. Dries zou in het tweede deel op mogen komen, maar dat werd verplaatst naar het derde deel. Toen Dries in het derde deel opmocht, verscheen er tijdens zijn optreden een SMS-balk in beeld waarop zogenaamd BN’ers (R. Oerlemans, A. van Duin, Sherry Kaagman) commentaar leverden op Dries. Bovendien werd er in het optreden geknipt.

Tieten
Toen Dries eindelijk op de bank mocht kruipen, hakte Jensen er direct in: “Wat moet ik nou aan die man vragen?”. Robert liet vervolgens het publiek vragen stellen. De enige vraag die is uitgezonden was: “Dries, laat je tieten even zien.” Gewillig liet Dries zijn zonnebankbruine borstspieren trillen, iets waar hij blijkbaar erg goed in is. Er werd vervolgens geen bio-filmpje uitgezonden en ook het concert in de Meervaart werd niet vertoond.

Imago
Dries was boos over de gang van zaken en wilde Robert hier na de uitzending op aanspreken, maar die ging Dries angstvallig uit de weg. Dries heeft nu een advocaat in de arm genomen. Hij wil dat Jensen het met hem goed maakt in zijn volgende show, anders eist Dries een schadeclaim van 40.000 euro. Volgens Dries heeft Jensen opzettelijk Dries’ imago geschaad en is hij inkomsten misgelopen omdat hij ook een echte schnabbel had kunnen doen.

Sfeertje
Gedelegeerd Producent Sander Emmering van Eyeworks, producent van ‘Jensen!’, moet lachen om de schadeclaim. Volgens Sander is er nooit een contract met Dries opgesteld. Wel is er e-mail naar Dries gestuurd waarin bovengenoemde afspraken stonden. Sander geeft toe dat de uitzending niet helemaal is verlopen volgens afspraak, maar vindt wel dat ze erg hun best hebben gedaan om een leuk Dries-sfeertje te creëren met spandoeken, t-shirts en vlaggetjes.

Slip
Emmering is van mening dat de uitzending een leuke publiciteitsstunt is voor Dries. Volgens Sander ging Dries helemaal mee in Jensens grap en stelde hij een tijdje geleden zelf nog voor om alleen in strakke slip op te komen. Sinds de uitzendingen van Jensen wordt Dries zelfs speciaal geboekt op feestjes om alleen maar op te komen lopen en direct te worden weggestuurd. En boosdoener Robert Jensen? Die liet weten ‘erg teleurgesteld’ te zijn in Dries. Met een knipoog dan. [RTL Boulevard]

Gerelateerde berichten