Search
Close this search box.

EK-Voetbal in breedbeeld

TV Home, de digitale kabeltelevisiedienst van Essent Kabelcom, zal de live-wedstrijden van het EK voetbal uit Portugal in breedbeeld op televisie brengen. Daarvoor komt met instemming van de NOS een apart signaal uit Portugal.

Kijkers van de kabelaanbieder kunnen tijdens de wedstrijden kiezen het traditionele 4:3-beeld of breedbeeld(16:9) via Nederland 2. Vanaf woensdag wordt op de website Ekinbreedbeeld.nl in een beeldanimatie het verschil gedemonstreerd tussen breedbeeld (16:9) en traditioneel beeld (4:3). In een projectie naast elkaar wordt duidelijk dat de kijker meer ziet.

Essent Kabelcom heeft het initiatief genomen voor deze innovatieve en unieke mogelijkheid. Ook andere Nederlandse kabelbedrijven als UPC, Multikabel en CAI Westland zullen in samenwerking met Essent, aan hun abonnees op digitale televisie de wedstrijden op Nederland 2 in breedbeeld aanbieden. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten