Search
Close this search box.

Geen muziek voor wereldvrede door technische storing

De Verenigde Naties zitten met het handen in het haar, nu een groots opgezet concert voor de wereldvrede in Vietnam niet door kan gaan. Sterren als Lionel Richie en Gloria Gaynor moeten noodgedwongen thuisblijven door technische problemen. Dat heeft een woordvoerder van de organisatie tegen de BBC gezegd.

Het concert, dat het grootste ooit in Vietnam zou worden, stond gepland voor 22 juni en was bedoeld als een hommage voor alle artiesten die zich hebben ingezet voor de wereldvrede. “We moeten het World Peace Music Award Concert echter afblazen als gevolg van enkele technische problemen”, aldus de woordvoerder. Een nieuwe datum is volgens hem nog niet vastgesteld, omdat daarover nog overleg wordt gevoerd met de Vietnamese autoriteiten.

Matt Taylor, het grote brein achter de organisatie van het concert, zei vorige maand dat de show is bedoeld om ‘vrede over de hele wereld te promoten met behulp van muziek’. Hij was er in geslaagd muzikanten uit 25 verschillende landen naar Vietnam te halen. Het concert zou later dit jaar ook live worden uitgezonden op diverse zenders in verschillende continenten. [Novum/Radio.NL]

Gerelateerde berichten