Headlines uit de krant: donderdag 3 juni

De chauffeur en lijfwacht van twee Nederlandse journalisten die permanent in Irak werken, zijn vrijdag ontvoerd en zaterdag vermoord gevonden. Algemeen secretaris H. Verploeg van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) beschouwt de dubbele moord als een zware waarschuwing.

Volgens hem bestaat er absoluut een verband met het journalistieke werk van het echtpaar Anneke van Ammelrooy en Ismael Zayer. Lees verder

Tros
De grootste familie van Nederland bestaat veertig jaar. Het begon op het REM-eiland en sindsdien is de TROS niet meer weg te denken. ‘Iedereen is gewoon gebleven.’ ‘Dan loop je daar in Griekenland en dan mis je toch wat’, vertelt Trees Klein (60). Haar man Gerrit (62) valt haar bij: ‘Vroeger gingen we met zijn tweeën op vakantie. We willen nu alleen nog maar met TROS-reizen mee. Veel gezelliger.’ Het echtpaar Klein uit Sneek zit op de tribune van de Amsterdam Arena. Met vijftigduizend TROS-leden kijken ze naar de opening van het jubileumfeest Veertig jaar TROS. Lees verder

Miss
Anderhalf miljard mensen zullen in de nacht van dinsdag op woensdag de tv-uitzending van de Miss Universe-verkiezingen volgen. Dit jaar is de wedstrijd in de Ecuadoraanse hoofdstad Quito. De uitzending duurt twee uur en is in 105 landen te zien. Lees verder

Digi
Het gevaar bestaat dat de regionale omroepen RTV Rijnmond en RTV West kijkers en luisteraars gaan verliezen aan Digitenne, een bedrijf dat radio- en tv-signalen via de ether uitzendt en daardoor concurreert met de kabel. Daarvoor waarschuwt de PvdA-fractie-Zuid-Holland. Digitenne biedt tegen betaling een pakket van 24 omroepen aan. Sinds april is dit pakket in Zuid- Holland verkrijgbaar. Het bevat wel de regionale radio en tv-zender van Noord-Holland, maar de twee Zuid-Hollandse omroepen zitten er niet in. Lees verder

Trouw
Marcel ten Hooven van Trouw ontvangt dit jaar de Anne Vondelingprijs voor politieke journalistiek. Dat heeft de Stichting Anne Vondelingprijs maandag bekendgemaakt. De jury besloot Ten Hooven te onderscheiden, omdat hij aantoont de politiek diepgaand te kunnen analyseren. Verder beheerst Ten Hooven de beschreven materie uitstekend. Met Ten Hooven kiest de jury volgens eigen zeggen voor een politiek redacteur die zich zeer thuis voelt in het ‘Haagse’, zonder dat hij daarbij betrapt kan worden op politieke voorkeuren. Lees verder

Stemwijzer
Het is onzeker of het met veel aplomb aangekondigde kort geding tegen Stemwijzer van Respect.nu, Nieuw Rechts en mogelijk nog twee partijen doorgang zal vinden. Eerder berichtte het ANP dat er een kort geding komt onder aanvoering van Respect.nu, omdat de Stemwijzer kleine nieuwe partijen niet opneemt in de uitkomsten van de Stemwijzer. Respect.nu vertelde toen tegenover Planet Multimedia dat de Partij voor het Noorden, Democratisch Europa en Nieuw Rechts zich aansluiten bij het voornemen om een kort geding tegen het Instituut voor Publiek en Politiek (IPP) aan te spannen. Lees verder

Gerelateerde berichten