Search
Close this search box.

Headlines uit de krant: woensdag 9 juni

Rik Wamelink (20) uit Lievelde vraagt een uitzendvergunning aan voor de nieuw te vormen gemeente Groenlo – Lichtenvoorde. De Lieveldenaar werkte tot voor kort bij Radio Vestingstad in Groenlo. Daar maakte en presenteerde hij het wekelijkse programma Enjoyradio.net en het dagelijkse Rik in de middag.

Als gevolg van de gemeentelijke herindeling per 1 januari 2005 vervallen de huidige zendvergunningen voor de lokale omroepen in de Achterhoek. In Groenlo is dat Radio Vestingstad en in Lichtenvoorde heeft Achterhoek Centraal een uitzendvergunning. De bestaande omroepen mogen na de jaarwisseling nog maximaal drie maanden doordraaien. Per nieuwe gemeente komt één nieuwe zendvergunning beschikbaar. Het Commissariaat voor de Media in Hilversum bepaalt wie die vergunning krijgt. Lees verder

Werkendam
Werkendam De Stichting Lokale Omroep Werkendam krijgt van de gemeente Werkendam de voorkeur om een lokale omroep te beginnen. Hoewel in de ogen van burgemeester en wethouders ook de Stichting Lokale Omroep Woudrichem in aanmerking komt voor zendtijd, wil het Werkendamse college eerst het meest lokale initiatief een kans geven. Lees verder

MTV
Durf staat centraal bij MTV, en dat trekt kijkers. Al zijn de programma’s misschien plat en onverantwoordelijk. Toen popster Robbie Williams in 2000 een muziekprijs won, riep hij in de microfoon: ,,I would like to thank MTV for my three houses, five cars and my supermodel-girlfriend.” Williams’ opmerking illustreert dat het muziekkanaal dingen voor je kan waarmaken. Lees verder

Boschtion
De beslissing wie de vrijkomende zendmachtiging krijgt van de failliete lokale omroep Boschtion, is uitgesteld. De gemeente heeft alle gegadigden behalve Teleros uitgenodigd voor een gesprek over samenwerking tussen de partijen. Teleros is daar verbaasd over. Boschtion kan desondanks langer blijven uitzenden. De vier gegadigden Orva, rtv Bo, Atlantis Lokaal en Teleros zijn ieder apart bij wethouder R. van de Mortel (cultuur) op gesprek geweest. Daarbij is de vraag gesteld of en met wie de club zou willen samenwerken. De eerste drie hebben aangegeven dat zij niet met Teleros, de club die Boschtion wil voortzetten onder die naam, in zee willen. Teleros gaf aan niet met rtv Bo, van voormalig Boschtionner F. Dries, te willen samenwerken. De drie hebben daarna een gezamenlijk tweede gesprek gehad met wethouder R. van de Mortel (cultuur). Teleros was daarvoor niet uitgenodigd. Volgens Van de Mortel had dat een praktische reden. ,,Aanwezigheid van Teleros zou geen meerwaarde hebben.’’ Lees verder

Gerelateerde berichten