Zoek
Sluit dit zoekvak.

INXS via tv-show op zoek naar nieuwe zanger

De Australische rockband INXS gaat in een nieuwe realityshow op de Amerikaanse televisie op zoek naar een nieuwe leadzanger, die de plaats moet innemen van de overleden voorman Michael Hutchence.

De band heeft volgens de krant The Sunday Telegraph een contract getekend met MBP, van reallity-tv specialist Mark Burnett. INXS zal in de serie Rockstar op zoek gaan naar een nieuwe zanger.

INXS had eind jaren tachtig een aantal hits, zoals Need You Tonight. Het meest bekend is de band nog door de zelfmoord van Hutchence in een hotelkamer in Sydney in 1997.
“Nadat Michael stierf, wilden we overal ter wereld een nieuwe zanger zoeken, maar we wisten niet hoe we dat moesten aanpakken”, aldus bandlid Tim Farris in de krant. “Nu Mark en iedereen bij MBP zich achter het concept van de serie heeft geschaard, hebben we een geweldige manier gevonden om het waar te maken.”
De winnaar van Rockstar, dat volgend jaar uitgezonden zal worden, zal een album opnemen en een wereldtour maken met INXS. De band zou zelf het concept hebben aangedragen bij MBP.

Sinds de dood van Hutchence heeft INXS het met een hele rits nieuwe zangers geprobeerd, onder wie soulzanger Terence Trent D’Arby, maar wist de band nooit meer het eerdere succes te benaderen. [Novum]

Gerelateerde berichten