Wereldomroep zet extra frequenties in voor Tour de France

Door de inzet van extra kortegolffrequenties kunnen Nederlandse vakantiegangers in Europa deze zomer live luisteren naar de Tour de France via de Wereldomroep. De Wereldomroep neemt daarvoor de uitzendingen van Radio Tour de France (NOS) over.

De sportredactie van de Wereldomroep verzorgt iedere dag een Tour-journaal met onder meer alle klassementen en een voorbeschouwing op de volgende etappe. Tijdens de live-uitzending zet de omroep twee extra frequenties in waardoor men in een groot deel van Europa via de kortegolf te beluisteren is: van 3 juli t/m 25 juli 2004 vanaf 14.00 uur tot en met de finish van de etappe. 
 
Waarnemend algemeen directeur Jan Hoek van de Wereldomroep licht toe: “Voor veel vakantiegangers zijn onze Touruitzendingen een jaarlijkse luistertraditie.  Maar ook veel Nederlanders, die tijdelijk of permanent in het buitenland wonen, luisteren ernaar.” [Radiowereld.NL]
 
De kortegolffrequenties voor Radio Tour de France in Europa zijn: 
Centraal Europa,  Frequentie 5955 kHz, Meterband 49
Zuidwest Europa,  Frequentie 9895 kHz, Meterband 31
Zuid-Europa,  Frequentie 13700 kHz, Meterband 22

Gerelateerde berichten