Zoek
Sluit dit zoekvak.

Yorin-jocks gooien de handrem eraf

Met dit stukje wordt een embargo geschonden. Althans, de VARA wenst dat vandaag iedereen nog zwijgt over haar dj Rob Stenders die maandag begint bij popzender Yorin FM. Het zijn de laatste stuiptrekkingen van de VARA: de omroep lag lange tijd dwars in de transferonderhandelingen. Yorin FM, het radiostation dat ruim een jaar onderaan de markt bungelde, begint vanaf maandag opnieuw.

Het wordt een ‘modern pop- en rockstation’. Daarvoor is niet alleen Stenders voor veel geld binnengehengeld, maar ook Robert Jensen en Henk Westbroek. Dj’s met een reputatie.

Kleine bloemlezing: Jensen kneep in de borsten van Patricia Paay en adviseerde Mylène de la Haye haar paard te gaan pijpen, Stenders belde Barry Hughes als een fan met zelfmoordplannen en lag tot in het oneindige in de clinch met zijn bazen, Westbroek wenste – volgens VN – een collega een acute dwarslaesie toe.

Jensen gooit ‘de handrem eraf’, na anderhalf jaar bij Noordzee FM. ‘Noordzee was één en al truttigheid.’ Wat hij dan wil doen? ‘Ik heb mezelf één doel gesteld: politici interviewen. Ik was de eerste in Nederland die dat deed op een popzender.’ Of dat moeilijk wordt? ‘De VVD en D66 waren tot nu toe geen probleem. Maar links heeft het heel moeilijk met mij. Wouter Bos weigert de hele tijd en Femke Halsema heeft een hekel aan me. En dat terwijl ik zeker niet rechts ben.’

Of Jensen nog ruzie heeft met Noordzee-baas Erik de Zwart, die hij toch al snel weer in de steek liet? ‘Nee hoor. Al hoor ik wel dat Erik me bij iedereen zwart loopt te maken. Ach, Erik leeft bij strijd.’

Stenders wil in zijn nieuwe programma meer aandacht gaan geven aan Nederlandse bands. ‘Die hebben het toch al zo moeilijk. Ik ga alles draaien wat ik wil. Terug naar de muzikale basis, die ik een beetje verloren was bij 3FM.’ Wat er mis was met Yorin voordat de drie dj’s er waren? Stenders: ‘Yorin had geen gezicht. Er was geen reden om ernaar te luisteren. Het was een dood station.’

Stenders heeft zijn eerste relletjes in ieder geval al binnen. Plastisch chirurg Robert Schoemacher was zwaar beledigd toen hij ontdekte dat hij was gebeld door een Gerard Joling-imitator die zei half blind geworden te zijn na het bleken van zijn oogwit (komende week te horen). Verder mocht hij van de VARA zijn jingles en programmanaam Stenders Vroeg niet meenemen – hetzelfde geldt voor Westbroek met Denk aan Henk – maar hij besloot de omroep nog even lekker te jennen door nu Stenders Vroeg Op te gaan heten en alle jingles opnieuw op te nemen. Bijna ongewijzigd. [Volkskrant]

Gerelateerde berichten